Αρχική σελίδα ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Μέχρι τα πρώτα βήματα

Aπό τις  μεγαλύτερες κατακτήσεις ενός μωρού, που περιμένουν με ανυπομονησία οι γονείς του, αλλά και το ίδιο, είναι τα πρώτα του αυτόνομα βήματα. Η ευχαρίστηση του μωρού είναι έκδηλη και ο ενθουσιασμός του να γνωρίσει περπατώντας τον κόσμο είναι ολοφάνερος στο πρόσωπό του. Οι γονείς νιώθουν υπερήφανοι και παρακολουθούν από κοντά τις πρώτες μικρές βολτίτσες του μωρού τους.

Περισσότερα...

Ο Ύπνος του Νεογέννητου

Ο ύπνος είναι μία από τις λίγες, αλλά βασικές ανάγκες ενός νεογέννητου. Το νεογέννητο μωράκι είναι ιδιαίτερα νωθρό τις πρώτες 2-3 ημέρες και τον ύπνο του τον διακόπτει μόνο για το τάισμα. Όταν θα γυρίσετε στο σπίτι μετά το μαιευτήριο, ο ύπνος θα εξακολουθεί να κυριαρχεί στο πρόγραμμα του μωρού σας. Κατά μέσο όρο, τα βρέφη κοιμούνται 16 ώρες το 24ωρο και διακόπτουν τον ύπνο για να τα ταΐσετε και να τα αλλάξετε, περίπου κάθε 2 ή 3 ώρες.

Περισσότερα...

Από το μπιμπερό στο ποτήρι

Η μετάβαση από το μπιμπερό στο ποτήρι είναι ένα ακόμη βήμα στην ανάπτυξη του παιδιού, αλλά φέρνει και κάποια ανησυχία στους γονείς. Συνήθως χρειάζεται χρόνο, που δεν έχει τόσο σχέση με τις κινητικές δεξιότητες του μωρού, αλλά με την πιο «προσωπική» σχέση που έχει μαζί του!

Περισσότερα...

Η Βόλτα του Νεογέννητου

 Επιτέλους, μπήκατε όλοι στο σπίτι σας μετά το μαιευτήριο! Τώρα στο σπίτι έχετε τον μικρό νέο κάτοικο, το νεογέννητο μωράκι σας. Πότε και πώς μπορείτε, άραγε, να το βγάλετε βολτίτσα;

 

Περισσότερα...

Ο μικρός σας ακροβάτης!

Η ηλικία 2-4 ετών, έχει χαρακτηριστεί ως η «ηλικία του ακροβάτη» και όχι άδικα. Τα πιτσιρίκα αυτής της ηλικίας, έχοντας κατακτήσει τη βάδιση, αρχίζουν να τελειοποιούν τις ικανότητές τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, τρομοκρατώντας συχνά τους γονείς με τα… ακροβατικά τους!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...