Αρχική σελίδα ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Οι έφηβοι μπορούν να είναι υπεύθυνοι για την υγεία τους

Οι έφηβοι ζητούν από τους μεγάλους περισσότερα δικαιώματα και συχνά θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να αναλάβουν σε μεγαλύτερο βαθμό την ευθύνη του εαυτού τους. Ένα σημαντικό κομμάτι που τους αφορά είναι το ζήτημα της υγείας τους και θα είναι πολύ χρήσιμο και ωφέλιμο να το αναλάβουν σε μεγάλο βαθμό οι ίδιοι.

Περισσότερα...

Σκασμένα χείλη το χειμώνα

Ο ξηρός αέρας του χειμώνα προκαλεί το σκάσιμο των χειλιών, ακόμη και στα παιδιά. Όταν συμβαίνει αυτό, το παιδί συνήθως γλείφει τα χείλη του για να τα υγράνει, με αποτέλεσμα, όμως να σκάσουν ακόμη περισσότερο. Πολλές φορές, έτσι, τα χείλη πονούν, σκάνε και συχνά ματώνουν.

Περισσότερα...

Το παιδί σας και οι τέχνες

Η τέχνη είναι μέρος της ζωής μας, όσο κι αν πολλές φορές δεν το συνειδητοποιούμε. Ο ρόλος της τέχνης στη ζωή όλων και ιδιαίτερα των παιδιών, είναι πολύ σημαντικός και βοηθάει στη συνολική και αρμονική τους ανάπτυξη ως προσωπικοτήτων. Και το να φέρετε τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη, είναι πολύ πιο εύκολο και πιο απλό από όσο φαντάζεστε!

Περισσότερα...

Η περιέργεια είναι πολύτιμη για καλές επιδόσεις!

Η περιέργεια των παιδιών, που συχνά οδηγεί σε αμέτρητες ερωτήσεις προς τους μεγάλους, όχι μόνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μαθαίνουν τα παιδιά για το περιβάλλον τους, αλλά οδηγεί σε καλές επιδόσεις στο σχολείο.

Περισσότερα...

Ο τραυλισμός στην προσχολική και παιδική ηλικία

Πολλά μικρά παιδιά, ιδιαίτερα στην ηλικία μεταξύ 2 και 5 ετών, εμφανίζουν τραυλισμό, δηλαδή επαναλαμβάνουν συγκεκριμένες συλλαβές ή λέξεις ή μιλούν χωρίς κανονικό ρυθμό, παρατείνοντας ή κόβοντας τις συλλαβές στον προφορικό λόγο. Τις περισσότερες φορές το φαινόμενο είναι παροδικό και εξασθενεί μόνο του μετά την ηλικία των 5 ετών, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις διαρκεί ακόμη περισσότερο.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...