ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Σε αυτή την ενότητα, προσπαθούμε μαζί να παρακολουθήσουμε το θαυμαστό ταξίδι της ανάπτυξης ενός μικρού ανθρώπου: του παιδιού σας! Από τη γέννησή του, στη βρεφική, τη νηπιακή και την παιδική ηλικία, προσπαθούμε να καταλάβουμε από ποιά στάδια περνάει και πώς τα βιώνει το παιδάκι που μεγαλώνετε!
 

Τι εκφράζει το κλάμα του μωρού;

Γιατί κλαίνε τα μωρά; Εκφράζουν φόβο, θυμό ή πόνο; Γιατί οι ενήλικες δυσκολεύονται να κατανοήσουν ποιό συναίσθημα εκφράζουν τα μικρά πλασματάκια; Δείτε τι απαντούν ερευνητές που μελέτησαν το κλάμα των μωρών και τις διάφορες παραλλαγές του!

Περισσότερα...

Παιχνίδια για διασκεδαστική γυμναστική με το παιδί σας!

Ξέρατε ότι απλά και αγαπημένα παιχνίδια είναι εξαιρετικά εργαλεία για την κίνηση του παιδιού και τον συντονισμό των κινήσεών του; Δείξτε του, παίξτε μαζί του, κινηθείτε, ιδρώστε, γυμναστείτε, εξελιχθείτε και… πάνω από όλα διασκεδάστε!

Περισσότερα...

Ο δεσμός του πατέρα με το νεογέννητο μωρό του

Ο ρόλος του πατέρα έχει αλλάξει πολύ τις τελευταίες δεκαετίες, με τους πατεράδες να περνούν πολύ περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους. Πώς μπορεί, όμως, ένας πατέρας να αναπτύξει δεσμούς με το μωρό του, από την περίοδο κιόλας της εγκυμοσύνης και τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του;

Περισσότερα...

Τραγουδήστε στο μωρό, κάνει καλό!

Τα τραγούδια, ακόμη και σε μικρά μωρά λίγων μηνών, αποτελούν ένα πολύ ευχάριστο ερέθισμα, που ταυτόχρονα προσφέρει πολύ περισσότερα από όσα φανταζόμαστε!

Περισσότερα...

Η ανοιχτή τηλεόραση δημιουργεί προβλήματα ακόμη κι όταν τα παιδιά δεν παρακολουθούν

Η ανοιχτή τηλεόραση διασπά την προσοχή των παιδιών ακόμη κι όταν δεν την παρακολουθούν, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics, στην οποία αποδεικνύεται ότι τα παιδιά είναι εκτεθειμένα στην τηλεόραση πολύ περισσότερο από όσο πιστεύουμε. Πράγματι, μπορεί να μην παρακολουθούν ή να κοιτάζουν στην τηλεόραση, αλλά μια ανοιχτή τηλεόραση στο παρασκήνιο είναι θόρυβος και ένα έντονο ερέθισμα που παρεμβαίνει στην ανάπτυξη και τις δεξιότητές τους.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...