ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μέσα από την ενότητα αυτή, προσπαθούμε μαζί να αποκωδικοποιήσουμε τον ψυχικό κόσμο του παιδιού και την εξέλιξή του, καθώς αυτό αναπτύσσεται. Ο γονιός που κατανοεί καλύτερα το παιδί του, είναι σε θέση να επικοινωνεί καλύτερα και πιο αποτελεσματικά μαζί του και η διαπαιδαγώγησή του, όπως και η μεταξύ τους σχέση, μεταβαίνουν σε καλύτερο επίπεδο.
 

Αυτοεκτίμηση και θετική εικόνα του εαυτού στο παιδί και στον έφηβο

Είναι σαφές ότι η υγιής αυτοεκτίμηση αποτελεί παράγοντα-κλειδί για μια ισορροπημένη και ευτυχισμένη ζωή, ενώ καθορίζει αρκετά και την επιτυχία σε διάφορους τομείς, καθώς και στις διαπροσωπικές σχέσεις. Στην παιδική ηλικία μπαίνουν τα θεμέλια της θετικής εικόνας του εαυτού και της υγιούς αυτοεκτίμησης.

Περισσότερα...

Χρειάζεται να βοηθούν τα παιδιά στις δουλειές του σπιτιού;

Είτε σας αρέσουν οι δουλειές του σπιτιού και τις κάνετε ευχάριστα για να εξασφαλίσετε ένα όμορφο σπιτικό στην οικογένειά σας, είτε το Σάββατο σας βρίσκει κατάκοπη από την εργασία σας όλη την εβδομάδα με τις στοίβες ρούχων και πιάτων να σας περιμένουν, σίγουρα έχετε αναρωτηθεί ποια θα μπορούσε να είναι η συμμετοχή των παιδιών στις δουλειές του σπιτιού και πόσο θα βοηθούσε εσάς, αλλά και όλη την οικογένεια.

Περισσότερα...

Χρήσιμες συμβουλές για γονείς με διαζύγιο

Συμβαίνει συχνά να χωρίζουν ζευγάρια με παιδιά κι έτσι οι γονείς παύουν να είναι πλέον σύντροφοι. Όταν υπάρχουν παιδιά, τα πράγματα είναι δυσκολότερα και πιο εύθραυστα, γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε ορισμένα σημεία υπόψη σας στη διαδικασία του διαζυγίου και της προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

Περισσότερα...

5 λόγοι για να αφήσετε το παιδί σας να χάσει

Κάνετε ότι δεν θυμάστε  πού είναι κρυμμένα τα ζευγαράκια στο memory; Κάνετε μια όχι και τόσο έξυπνη κίνηση στο σκάκι; Δίνετε επίτηδες λάθος απάντηση σε ερωτήσεις γνώσεων;  Όλα τα κάνετε για να κερδίσει το παιδί σας και να νιώσει την ικανοποίηση και την υπερηφάνεια της νίκης. Αυτές οι μικρές «ζαβολιές» για χάρη του παιδιού από τους ίδιους τους γονείς είναι θεμιτές, αλλά πότε το παρακάνουμε και ποιό είναι το όριο; Και τι θα κερδίσει το παιδί σας, εάν το αφήσετε να χάσει;

Περισσότερα...

Ο φανταστικός φίλος του παιδιού σας

Μιλάει με έναν φίλο που δεν βλέπετε; Σας καλεί να τον γνωρίσετε ή σας μεταφέρει τις απόψεις του; Προτού ανησυχήσετε, σας λέμε ότι το φαινόμενο του «φανταστικού φίλου» είναι ιδιαίτερα σύνηθες στην προσχολική ηλικία και απολύτως φυσιολογικό.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...