ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Πηγαίνοντας στο σχολείο με ασφάλεια

Τα παιδιά μπορεί να πηγαίνουν στο σχολείο τους με αυτοκίνητο, με σχολικό, με ποδήλατο, με τα πόδια, συνοδευόμενα ή όχι από κάποιον μεγαλύτερο, αλλά σε κάθε περίπτωση το πρώτο μέλημα στη μετακίνηση προς και από το σχολείο θα πρέπει να είναι η ασφάλειά τους.

Περισσότερα...

Σωστή ενυδάτωση και στο διάβασμα

Μπορεί να πιστεύουμε ότι ο οργανισμός έχει ανάγκη από ενυδάτωση κυρίως στη φυσική δραστηριότητα και όχι τόσο σε άλλες ώρες της ημέρας, αλλά οι ειδικοί μας ενημερώνουν ότι η επαρκής ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική και κατά τη διάρκεια της μελέτης και της διανοητικής εργασίας.

Περισσότερα...

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να μην φοβάται τα εμβόλια

Τα εμβόλια είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους συμμάχους σας για την προστασία της υγείας του μωρού ή του παιδιού σας. Ωστόσο, το μικρό σας δεν περιμένει καθόλου ευχάριστα στην αίθουσα αναμονής του παιδιάτρου για να δεχτεί το μικρό αυτό τσιμπηματάκι που θα του προσφέρει ανοσία ενάντια στις ασθένειες. Πώς μπορείτε να το βοηθήσετε να το αντιμετωπίσει πιο ψύχραιμα και να νιώσει λιγότερο πόνο ή δυσαρέσκεια;

Περισσότερα...

Προβλήματα στα πόδια των παιδιών το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι τα ποδαράκια των παιδιών είναι πιο εκτεθειμένα, αφού φορούν ανοιχτά παπούτσια, μένουν πολύ ξυπόλητα και περπατούν στην άμμο της παραλίας και σε διάφορες άλλες επιφάνειες. Έτσι, το καλοκαίρι είναι πιο συχνά τα διάφορα προβλήματα στα πόδια, που χρειάζονται την προσοχή και την αντιμετώπισή μας.

Περισσότερα...

Πώς να παραμείνει το μωρό σας δροσερό το καλοκαίρι

Το βρέφος ή το μικρό μωράκι σας στην ευαίσθητη αυτή ηλικία χρειάζεται την προστασία σας και από τη ζέστη του καλοκαιριού. Χρειάζεται να είναι δροσερό, ενυδατωμένο, ώστε να είναι ευδιάθετο και υγιές και να χαίρεται κι εκείνο τις καλοκαιρινές ημέρες με όλη την οικογένεια.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...