ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Δέκα σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν αυτισμό

Αν και δεν γίνεται διάγνωση για αυτισμό κάτω από την ηλικία των τριών ετών, μερικά παιδιά ήδη δείχνουν κάποια σημάδια καθυστέρησης στην ανάπτυξή τους ακόμη και πριν κλείσουν το πρώτο έτος. Χωρίς να σημαίνει πως όσα παιδιά εμφανίζουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη θα αναπτύξουν μια διαταραχή του φάσματος αυτισμού, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση βελτιώνει σημαντικά την πορεία της διαταραχής και αναφέρουν τι μπορούν να προσέξουν οι γονείς.

Περισσότερα...

Πώς θα χάσει βάρος το παιδί σας; Αν χάσετε κι εσείς!

Η απώλεια βάρους του γονιού προς τα φυσιολογικά όρια είναι παράγοντας-κλειδί για την επιτυχία στην απώλεια βάρους του παιδιού, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Άλλωστε, έτσι θα έχετε "με ένα σμπάρο, δυο τρυγώνια"!

Περισσότερα...

Κρύωμα ή Αλλεργία;

Βουλωμένη μύτη και βήχας είναι γνωστά συμπτώματα στα παιδιά που μπορεί να εμφανιστούν όλο το χρόνο. Πώς θα ξέρετε εάν οφείλονται σε ένα κρυολόγημα ή πρόκειται για εποχιακή αλλεργία;

Περισσότερα...

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερόλη του παιδιού σας

Συμβαίνει συχνά να παρατηρείται αυξημένη χοληστερόλη στα παιδιά. Η κακή διατροφή είναι ο πρώτος ένοχος, αλλά ακολουθούν και η μειωμένη φυσική δραστηριότητα, οι αυξημένες ώρες ακινησίας μπροστά στην οθόνη κτλ. Πώς μπορεί να ρυθμιστεί το πρόβλημα με κατάλληλη διατροφή;

Περισσότερα...

Περπατούρες για τα βρέφη - είναι ασφαλής επιλογή;

Παλαιότερες δεκαετίες, μπορούσε κανείς να δει περπατούρα σχεδόν σε κάθε σπίτι που υπήρχε και ένα μωρό. Από τότε, σταδιακά οι έρευνες έδειξαν νέα στοιχεία σχετικά με το πόσο χρήσιμος και ωφέλιμος μπορεί να είναι αυτός ο εξοπλισμός για τα μωρά και οι επιστήμονες άρχισαν να αποτρέπουν τους γονείς για τη χρήση της περπατούρας. Ας δούμε τους λόγους.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...