ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Ασφάλεια για τα παιδιά και το χειμώνα

Χειμώνας σημαίνει χαμηλές θερμοκρασίες, βορριάς και μερικές φορές χιόνι. Στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες και στις περιόδους με έντονο ψύχος, η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών είναι πάντοτε σημαντική προτεραιότητα.

Περισσότερα...

Ψείρες - οδηγός επιβίωσης για γονείς

Οι ψείρες επισκέπτονται τόσο συχνά τα παιδιά, όσο και οι ιώσεις, οπότε το καλύτερο είναι να συμφιλιωθούμε με την ιδέα της επίσκεψής τους και ταυτόχρονα να οπλιστούμε με ψυχραιμία και τα κατάλληλα μέσα για να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά!

Περισσότερα...

Οι επισκέψεις στον παιδίατρο τον πρώτο χρόνο

Τον πρώτο χρόνο του μωρού σας πιθανότατα θα βλέπετε τον παιδίατρο συχνότερα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο αργότερα. Κατά το πρώτο εξάμηνο, ο έλεγχος γίνεται συνήθως κάθε μήνα.

Περισσότερα...

Πότε αλλάζουν τα πρώτα δόντια τα παιδιά;

Περίπου στην ηλικία των 6 ετών, τα πρώτα δοντάκια αρχίζουν να κουνιούνται και να πέφτουν, αφήνοντας να προβάλλουν τα νέα δόντια του παιδιού, που θα το συντροφεύουν σε όλη την υπόλοιπη ζωή του!

Περισσότερα...

Βάζετε το παιδί στο καρότσι του σούπερ μάρκετ; Τι να προσέξετε

Το μικρό παιδάκι σας μπορεί να το διασκεδάζει ιδιαίτερα να κάθεται στο καρότσι του σούπερ μάρκετ όταν πηγαίνετε για ψώνια. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένα θέματα ασφάλειας, πριν το τοποθετήσετε στην ειδική αυτή θεσούλα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...