ΥΓΕΙΑ

Ενημερωθείτε για ζητήματα υγείας που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με το παιδί σας, καθώς και για ζητήματα ασφάλειας, πρόληψης και φροντίδας. Και μην ξεχνάτε, πως τίποτα δεν αντικαθιστά την καλή σχέση με τον παιδίατρό σας.
 

Αρρώστιες και ιώσεις στο σχολείο

Το σχολείο είναι ένας χώρος όπου κυριαρχεί το παιχνίδι ή τα μαθήματα, ανάλογα με τη βαθμίδα, αλλά είναι και ένας αγαπημένος χώρος για τους ιούς και τα μικρόβια! Συχνά, λοιπόν, το παιδί σας εκτός από την τσάντα του σχολείου, θα φέρει στο σπίτι και ιώσεις και αρρώστιες. Γιατί, όμως, τα παιδιά αρρωσταίνουν τόσο συχνά στο σχολείο και τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό;

Περισσότερα...

Η διατροφή του παιδιού με διαβήτη

Ο άνθρωπος είναι ό,τι τρώει όπως είχε πει και ο Φόιερμπαχ. Η διατροφή επηρεάζει τον άνθρωπο τόσο οργανικά, όσο και ψυχικά, από τη στιγμή που γεννιέται και για το υπόλοιπο της ζωής του.

Η γλυκαιμική ισορροπία του ατόμου με νεανικό διαβήτη επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή του. Οι οδηγίες υγιεινής διατροφής που προτείνονται στο άτομο με διαβήτη δε διαφέρουν από αυτές που δίνονται σε κάθε άτομο που θέλει να εξασφαλίσει μια καλή υγεία και μία ποιότητα ζωής, μακριά από τις παγίδες της σύγχρονης διατροφής που είναι γεμάτη σε λιπαρά.

Περισσότερα...

«Πρώιμη παιδική ήβη»: Τι κρύβεται πίσω από την πρόωρη εισαγωγή των παιδιών στην εφηβεία;

Ένα νέο φαινόμενο των ανεπτυγμένων χωρών, είναι η αυξημένη συχνότητα παιδικής «πρώιμης ήβης», η οποία ενέχει τόσο σωματικές όσο και ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις. Ο  Διευθυντής του τμήματος Παιδιατρικής-Εφηβικής Ενδοκρινολογίας και Διαβήτη του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Δημήτρης Θ. Παπαδημητρίου, μας εξηγεί όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για την διάγνωση της πρώιμης παιδικής ήβης αλλά και την σωστή αντιμετώπιση της.

Περισσότερα...

Νέες πρόσθετες οδηγίες για την ασφάλεια στον ύπνο των βρεφών και το ΣΑΘΒ

Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία δημοσίευσε στις 18 Οκτωβρίου νέες συμπληρωματικές οδηγίες προς τους γονείς σχετικά με την ασφάλεια των βρεφών κατά τη διάρκεια του ύπνου και το ΣΑΘΒ, σύμφωνα με νέα στοιχεία και με στόχο την περαιτέρω μείωση των συμβάντων.

Περισσότερα...

Αύξηση δηλητηριάσεων από φάρμακα στα μικρά παιδιά

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Journal of Pediatrics έδειξε ότι υπάρχει ανησυχητική αύξηση των περιστατικών δηλητηρίασης σε μικρά παιδιά από φάρμακα. Πώς μπορούν να προστατευτούν τα παιδιά και πού οφείλεται η δυσάρεστη αυτή αύξηση κρουσμάτων;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...