Επιτέλους, μπήκατε όλοι στο σπίτι σας μετά το μαιευτήριο! Τώρα στο σπίτι έχετε τον μικρό νέο κάτοικο, το νεογέννητο μωράκι σας. Πότε και πώς μπορείτε, άραγε, να το βγάλετε βολτίτσα;
Παρότι μικροσκοπικά και αδύναμα, τα νεογέννητα έχουν έρθει στη ζωή εξοπλισμένα με έναν αριθμό αντανακλαστικών που τα βοηθούν στην επιβίωσή τους και στην κατάλληλη απόκρισή τους στα διάφορα ερεθίσματα.
Μετά τη γέννηση του μωρού σας, το πρώτο πράγμα που σας απασχολεί στη φροντίδα του είναι η θρέψη του. Όταν πάρετε το νεογέννητο μωράκι σας στην αγκαλιά σας για πρώτη φορά, ο μαστός σας είναι έτοιμος να του προσφέρει το πρώτο του πολύτιμο γεύμα: το πρωτόγαλα.
Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση εμφανίζεται και ταλαιπωρεί πολλά φυσιολογικά βρέφη. Τις περισσότερες περιπτώσεις, με αρκετή υπομονή, υποχωρεί μόνη της καθώς μεγαλώνει το μωρό. Διαβάστε, όμως, τι πρέπει να γνωρίζετε, πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε και πότε θα πρέπει να ενημερώσετε τον παιδίατρό σας.
Όπως με καθετί, όταν γινόμαστε γονείς αρχίζουμε να ανησυχούμε περισσότερο, θέλοντας να προστατέψουμε το μωρό ή το παιδί μας από οτιδήποτε μπορεί να απειλήσει την υγεία του. Έτσι, ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς γονείς, είναι το πόσο ασφαλή είναι τα πλαστικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για το φαγητό του μωρού και έρχονται σε επαφή με τις τροφές του.