Αρχική σελίδα 1 - 3 ετών

1 - 3 ετών

Ταξιδεύοντας με ένα παιδί με άσθμα

Το γεγονός ότι το παιδί σας έχει άσθμα, δεν χρειάζεται να σας εμποδίσει από τις οικογενειακές διακοπές ή ακόμη και από το να το στείλετε σε διακοπές σε κατασκήνωση ή σε φίλους. Εφόσον κάνετε μια προσεκτική προετοιμασία και λάβετε ορισμένα μέτρα, τόσο εσείς όσο και το παιδί σας θα έχετε απολαυστικές και ανέμελες διακοπές!

Περισσότερα...

Γαστρεντερίτιδα στα παιδιά

Η γαστρεντερίτιδα μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστη για τα παιδιά, καθώς τα συμπτώματά της είναι εμετός ή διάρροια ή και τα δύο, ενώ μπορεί να συνοδεύεται από πυρετό. Ωστόσο, σχεδόν κάθε παιδί στη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας θα περάσει μια ίωση γαστρεντερίτιδας, η οποία θα κάνει τον κύκλο της ίωσης για 2-3 ημέρες και θα υποχωρήσει χωρίς άλλα προβλήματα.

Περισσότερα...

Βάζετε το παιδί στο καρότσι του σούπερ μάρκετ; Τι να προσέξετε

Το μικρό παιδάκι σας μπορεί να το διασκεδάζει ιδιαίτερα να κάθεται στο καρότσι του σούπερ μάρκετ όταν πηγαίνετε για ψώνια. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένα θέματα ασφάλειας, πριν το τοποθετήσετε στην ειδική αυτή θεσούλα.

Περισσότερα...

Ψείρες - οδηγός επιβίωσης για γονείς

Οι ψείρες επισκέπτονται τόσο συχνά τα παιδιά, όσο και οι ιώσεις, οπότε το καλύτερο είναι να συμφιλιωθούμε με την ιδέα της επίσκεψής τους και ταυτόχρονα να οπλιστούμε με ψυχραιμία και τα κατάλληλα μέσα για να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά!

Περισσότερα...

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερόλη του παιδιού σας

Συμβαίνει συχνά να παρατηρείται αυξημένη χοληστερόλη στα παιδιά. Η κακή διατροφή είναι ο πρώτος ένοχος, αλλά ακολουθούν και η μειωμένη φυσική δραστηριότητα, οι αυξημένες ώρες ακινησίας μπροστά στην οθόνη κτλ. Πώς μπορεί να ρυθμιστεί το πρόβλημα με κατάλληλη διατροφή;

Περισσότερα...

Κρύωμα ή Αλλεργία;

Βουλωμένη μύτη και βήχας είναι γνωστά συμπτώματα στα παιδιά που μπορεί να εμφανιστούν όλο το χρόνο. Πώς θα ξέρετε εάν οφείλονται σε ένα κρυολόγημα ή πρόκειται για εποχιακή αλλεργία;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...