1 - 3 ετών

Δύσκολο παιδί στο φαγητό του; Φάτε όλοι μαζί!

Πολλά παιδιά είναι «δύσκολα» στο φαγητό τους και κυρίως αντιδρούν όταν τους προτείνεται να δοκιμάσουν μια νέα τροφή. Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι όταν η οικογένεια τρώει όλη μαζί, τα παιδιά γίνονται πιο θετικά και λιγότερο δύσκολα στο φαγητό.

Περισσότερα...

Τα πρώτα παπούτσια του μωρού

Ένα ερώτημα που έχουν πολλοί νέοι γονείς είναι πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να φορέσει το μωρό τους τα πρώτα του κανονικά παπουτσάκια και τι να έχουν υπόψη τους όταν τα επιλέξουν.

Περισσότερα...

Πώς να σταματήσει το πιπίλισμα του δαχτύλου

Πολλά μικρά παιδιά συνηθίζουν να πιπιλούν το δάχτυλό τους αντί για πιπίλα ή όταν αυτή δεν είναι διαθέσιμη. Όταν το παιδί αρχίζει να μεγαλώνει, αυτό είναι μια συνήθεια που θα πρέπει να σταματήσει. Ας δούμε πώς γίνεται αυτό.

Περισσότερα...

Κρίσεις θυμού στα αγόρια

Είναι οι κρίσεις θυμού πιο έντονες στα δίχρονα αγόρια και πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε να τις διαχειριστούν; Γιατί οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα αγόρια θέλουν περισσότερη συμπαράσταση όταν βιώνουν συναισθήματα θυμού και φόβου;

Περισσότερα...

Ποιά μωρά κινδυνεύουν να εμφανίσουν αλλεργίες ή άσθμα;

Η εμφάνιση αλλεργιών και άσθματος ειδικά στους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολύ τους παιδιάτρους και τους γονείς. Ορισμένα μωρά κινδυνεύουν περισσότερο από άλλα και αυτό έχει γίνει αντικείμενο μελέτης από τους ερευνητές τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...