Αρχική σελίδα 4 - 6 ετών

4 - 6 ετών

Καρεκλάκι αυτοκινήτου - τοποθετήστε το σωστά!

Οι περισσότεροι γονείς έχουν συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα να υπάρχει ένα κατάλληλο καρεκλάκι αυτοκινήτου για το μωρό ή το μεγαλύτερο παιδί τους, ώστε η μεταφορά να είναι ασφαλής. Έχει παρατηρηθεί, όμως, ότι πολλές φορές δυστυχώς δεν γίνεται σωστή χρήση και τοποθέτηση στο καθισματάκι, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμών.

Περισσότερα...

Δύσκολο παιδί στο φαγητό του; Φάτε όλοι μαζί!

Πολλά παιδιά είναι «δύσκολα» στο φαγητό τους και κυρίως αντιδρούν όταν τους προτείνεται να δοκιμάσουν μια νέα τροφή. Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι όταν η οικογένεια τρώει όλη μαζί, τα παιδιά γίνονται πιο θετικά και λιγότερο δύσκολα στο φαγητό.

Περισσότερα...

Δημιουργική κίνηση για παιδιά

Μια ενδιαφέρουσα εξωσχολική δραστηριότητα για παιδιά είναι η "Δημιουργική Κίνηση". Τα παιδιά χρησιμοποιούν το σώμα ως μέσο έκφρασης και με τη φαντασία και τον αυτοσχεδιασμό αναπτύσσουν σωματικές, συναισθηματικές και αντιληπτικές ικανότητες.

Περισσότερα...

Το φαγητό «απ’ έξω» παχαίνει τα παιδιά

Φαγητά απ’ έξω, που τα παιδιά τρώνε είτε όταν βρίσκονται στο σχολείο, στη βόλτα ή σε φίλους, αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα που οδηγεί στην παχυσαρκία.

Περισσότερα...

Πώς να σταματήσει το πιπίλισμα του δαχτύλου

Πολλά μικρά παιδιά συνηθίζουν να πιπιλούν το δάχτυλό τους αντί για πιπίλα ή όταν αυτή δεν είναι διαθέσιμη. Όταν το παιδί αρχίζει να μεγαλώνει, αυτό είναι μια συνήθεια που θα πρέπει να σταματήσει. Ας δούμε πώς γίνεται αυτό.

Περισσότερα...

Κρίσεις θυμού στα αγόρια

Είναι οι κρίσεις θυμού πιο έντονες στα δίχρονα αγόρια και πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε να τις διαχειριστούν; Γιατί οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα αγόρια θέλουν περισσότερη συμπαράσταση όταν βιώνουν συναισθήματα θυμού και φόβου;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...