4 - 6 ετών

Πώς θα ενισχύσετε τη δημιουργικότητα του παιδιού σας

Η δημιουργικότητα και η καλλιτεχνική έκφραση είναι έμφυτη σε κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά και απλώς χρειάζεται να καλλιεργηθεί και να διατηρηθεί. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και διασκεδαστικά!

Περισσότερα...

Ασφάλεια για τα παιδιά και το χειμώνα

Χειμώνας σημαίνει χαμηλές θερμοκρασίες, βορριάς και μερικές φορές χιόνι. Στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες και στις περιόδους με έντονο ψύχος, η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών είναι πάντοτε σημαντική προτεραιότητα.

Περισσότερα...

Τι προσφέρουν τα ομαδικά αθλήματα;

Ο αθλητισμός είναι μια δραστηριότητα με την οποία απασχολούνται αρκετά παιδιά στον ελεύθερο χρόνο τους. Τα οφέλη είναι αναρίθμητα για οποιοδήποτε άθλημα κι αν διαλέξει το παιδί σας, αλλά τα ομαδικά αθλήματα προσφέρουν εμπειρίες και ευκαιρίες πολύ διαφορετικές από τα ατομικά αθλήματα. Δείτε ποιά είναι τα οφέλη των ομαδικών αθλημάτων.

Περισσότερα...

Τρώει τα νύχια του

Ορισμένα παιδιά «τρώνε» τα νύχια τους, δαγκώνοντάς τα. Η ονυχοφαγία είναι μια συνήθεια που ξεκινά συνήθως στην προσχολική ηλικία και αρκετοί άνθρωποι τη διατηρούν μέχρι και στην ενήλικη ζωή.

Περισσότερα...

5 λόγοι για να αφήσετε το παιδί σας να χάσει

Κάνετε ότι δεν θυμάστε  πού είναι κρυμμένα τα ζευγαράκια στο memory; Κάνετε μια όχι και τόσο έξυπνη κίνηση στο σκάκι; Δίνετε επίτηδες λάθος απάντηση σε ερωτήσεις γνώσεων;  Όλα τα κάνετε για να κερδίσει το παιδί σας και να νιώσει την ικανοποίηση και την υπερηφάνεια της νίκης. Αυτές οι μικρές «ζαβολιές» για χάρη του παιδιού από τους ίδιους τους γονείς είναι θεμιτές, αλλά πότε το παρακάνουμε και ποιό είναι το όριο; Και τι θα κερδίσει το παιδί σας, εάν το αφήσετε να χάσει;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...