4 - 6 ετών

Ψείρες - οδηγός επιβίωσης για γονείς

Οι ψείρες επισκέπτονται τόσο συχνά τα παιδιά, όσο και οι ιώσεις, οπότε το καλύτερο είναι να συμφιλιωθούμε με την ιδέα της επίσκεψής τους και ταυτόχρονα να οπλιστούμε με ψυχραιμία και τα κατάλληλα μέσα για να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά!

Περισσότερα...

Ο φανταστικός φίλος του παιδιού σας

Μιλάει με έναν φίλο που δεν βλέπετε; Σας καλεί να τον γνωρίσετε ή σας μεταφέρει τις απόψεις του; Προτού ανησυχήσετε, σας λέμε ότι το φαινόμενο του «φανταστικού φίλου» είναι ιδιαίτερα σύνηθες στην προσχολική ηλικία και απολύτως φυσιολογικό.

Περισσότερα...

Πότε αλλάζουν τα πρώτα δόντια τα παιδιά;

Περίπου στην ηλικία των 6 ετών, τα πρώτα δοντάκια αρχίζουν να κουνιούνται και να πέφτουν, αφήνοντας να προβάλλουν τα νέα δόντια του παιδιού, που θα το συντροφεύουν σε όλη την υπόλοιπη ζωή του!

Περισσότερα...

Σκασμένα χείλη το χειμώνα

Ο ξηρός αέρας του χειμώνα προκαλεί το σκάσιμο των χειλιών, ακόμη και στα παιδιά. Όταν συμβαίνει αυτό, το παιδί συνήθως γλείφει τα χείλη του για να τα υγράνει, με αποτέλεσμα, όμως να σκάσουν ακόμη περισσότερο. Πολλές φορές, έτσι, τα χείλη πονούν, σκάνε και συχνά ματώνουν.

Περισσότερα...

Η σημασία της φιλίας στην προσχολική ηλικία

Νέα δεδομένα αποδεικνύουν πόσο μεγάλη σημασία έχουν οι φιλίες που κάνουν τα μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας στον παιδικό σταθμό για τη μετέπειτα κοινωνική τους πορεία και μάλιστα αυτό είναι πιο έντονο στην περίπτωση των αγοριών.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...