4 - 6 ετών

Κοιμάται στο κρεβάτι σας; Οδηγήστε το στο δικό του!

Θέλετε πίσω το κρεβάτι σας; Το γλυκό μικροσκοπικό βρέφος που φιλοξενούσατε στο κρεβάτι σας τους πρώτους μήνες, τώρα έχει γίνει ένα ζωηρό παιδάκι που θεωρεί το κρεβάτι σας... δικό του; Μην απελπίζεστε! Έρευνα έχει δείξει ότι περίπου το 24% των γονιών απάντησαν ότι τα παιδιά τους κοιμούνται στο κρεβάτι τους, τουλάχιστον για ένα μέρος της νύχτας! Πράγματι, πολλά παιδιά προσχολικής, ακόμη και σχολικής (!) ηλικίας ακόμη κάνουν… νυχτερινές επισκέψεις στο κρεβάτι των γονιών τους!

Περισσότερα...

Μικρά τρικ για να φτιάξετε τη διάθεση του παιδιού σας!

Το παιδί σας είναι πολύ κακόκεφο, επειδή τσακώθηκε με τον αγαπημένο φίλο του, επειδή δεν το κάλεσαν σε ένα πάρτι ή επειδή δεν θα λάβει μέρος στο θεατρικό ή στην αθλητική ομάδα του σχολείου. Τέτοιες μικρές απογοητεύσεις μπορούν να πάρουν μεγάλες διαστάσεις στην ψυχή του παιδιού και να χαλάσουν έντονα τη διάθεσή του. Τι μπορείτε να κάνετε ως γονείς για να του φτιάξετε το κέφι;

Περισσότερα...

Οι φίλοι του παιδιού σας

Όταν το πιτσιρίκι σας αρχίσει να πηγαίνει σχολείο, δημιουργεί πλέον τον δικό του κοινωνικό περίγυρο αναπτύσσοντας φιλικές σχέσεις με τους συνομιλήκους του. Το παιδί περνάει πλέον αρκετό χρόνο μαζί τους και οι φίλοι έχουν πια σημαντικό ρόλο στη ζωή του.

Περισσότερα...

5 μυστικά για να βοηθήσετε τα παιδιά να τρώνε πιο σωστά!

Το ζήτημα του φαγητού παραμένει πάντοτε από τα πιο δύσκολα, σύμφωνα με τους γονείς. Και σίγουρα, θέλουμε τα παιδιά μας να τρώνε υγιεινά, αλλά πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό; Διαβάστε παρακάτω και θα δείτε ότι υπάρχουν 5 μικρά μυστικά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

Περισσότερα...

Ποιός είναι ο αρχηγός στο σπίτι;

Αν νομίζετε ότι θα ψάξουμε να δούμε ποιός είναι ο «αρχηγός» στην οικογένεια ανάμεσα στον μπαμπά ή τη μαμά, στον άντρα ή τη γυναίκα, κάνετε λάθος! Θα ψάξουμε να δούμε, εάν κάποια λιλιπούτεια ανθρωπάκια, τα γλυκά παιδάκια σας, έχουν αναλάβει με το «έτσι θέλω» ή και με την ανοχή και την ενθάρρυνσή σας το ρόλο του αρχηγού στην οικογένεια!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...