4 - 6 ετών

Πρόληψη παιδικών ατυχημάτων για τις γιορτές

Για να χαρείτε τις γιορτές χωρίς... απρόοπτα, ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις για την πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων όπως μας τις παρέχει το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος:

Περισσότερα...

Βοηθήστε το παιδί σας να παίρνει τις σωστές αποφάσεις

Ακόμη και τα μικρά παιδιά καλούνται συχνά να πάρουν κάποιες αποφάσεις, όπως με ποιο φίλο να παίξουν, τι χόμπι να ακολουθήσουν ή αν θα δεχτούν μια πρόταση σε πάρτι. Τα ζητήματα αυτά μπορεί να φαίνονται ιδιαίτερα απλά, όμως η διαδικασία λήψης αποφάσεων είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην ανάπτυξη του παιδιού.

Περισσότερα...

Ποιά αθλήματα μπορούν να επιλέξουν τα παιδιά με ειδικά προβλήματα υγείας

Η σωματική άσκηση αποτελεί ανάγκη μεγίστης προτεραιότητας για τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από την κατάσταση της υγείας του. Η διαφορά είναι ότι άτομα με ειδικά προβλήματα υγείας πρέπει να κάνουν και ειδικά επιλεγμένη για την περίπτωσή τους, άσκηση.

Περισσότερα...

Πώς να προετοιμάσω το παιδί μου για το νέο αδελφάκι;

Αν ο ερχομός του πρώτου παιδιού στην οικογένεια έφερε νέες ισορροπίες, ο ερχομός ενός δεύτερου παιδιού θα δημιουργήσει ξανά ένα νέο σκηνικό, στο οποίο θα χρειαστεί να προσαρμοστούν τόσο οι γονείς όσο και το πρωτότοκο παιδί, το οποίο θα πάψει να είναι μοναχοπαίδι. Πώς μπορείτε να το προετοιμάσετε για το νέο αδελφάκι και πώς μπορείτε να το βοηθήσετε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να αναπτύξει αδελφικούς δεσμούς με το νέο μωρό;

Περισσότερα...

Πηγαίνοντας στο σχολείο με ασφάλεια

Τα παιδιά μπορεί να πηγαίνουν στο σχολείο τους με αυτοκίνητο, με σχολικό, με ποδήλατο, με τα πόδια, συνοδευόμενα ή όχι από κάποιον μεγαλύτερο, αλλά σε κάθε περίπτωση το πρώτο μέλημα στη μετακίνηση προς και από το σχολείο θα πρέπει να είναι η ασφάλειά τους.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...