Αρχική σελίδα 0 - 12 μηνών

0 - 12 μηνών

Κολικοί του μωρού

Οι κολικοί είναι ένα πασίγνωστο πρόβλημα στους πρώτους μήνες ζωής ενός μωρού. Το ταλαιπωρούν με έντονες ενοχλήσεις και συχνά οι γονείς δεν μπορούν να κάνουν πολλά, εκτός από υπομονή. Διαβάστε όσα πρέπει να ξέρετε για το πρόβλημα αυτό και για το πώς μπορείτε να ανακουφίσετε το βρέφος σας.

Περισσότερα...

Ποιά μωρά κινδυνεύουν να εμφανίσουν αλλεργίες ή άσθμα;

Η εμφάνιση αλλεργιών και άσθματος ειδικά στους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολύ τους παιδιάτρους και τους γονείς. Ορισμένα μωρά κινδυνεύουν περισσότερο από άλλα και αυτό έχει γίνει αντικείμενο μελέτης από τους ερευνητές τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα...

Ο θηλασμός προστατεύει από το παιδικό άσθμα

Η διάρκεια του αποκλειστικού θηλασμού έχει ιδιαίτερη σημασία για την μείωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με το άσθμα κατά τα 4 πρώτα χρόνια της ζωής. Ενώ αρκετές έρευνες ως τώρα έχουν αποδείξει ότι ο θηλασμός προστατεύει από το παιδικό άσθμα, νέα έρευνα απέδειξε τη σημασία που έχει η διάρκεια του θηλασμού, καθώς και το να είναι αποκλειστικός τρόπος σίτισης του μωρού τους πρώτους μήνες.

Περισσότερα...

Συμβουλές για τις πρώτες διακοπές με το μωράκι σας

Οι πρώτες διακοπές με το μωράκι σας είναι γεγονός! Το μικρό σας πλασματάκι είναι μικρότερο του 1 έτους και θα πάει τις πρώτες του διακοπούλες! Διαβάστε μικρές συμβουλές για να είναι οι πρώτες διακοπές με το μωρό σας ξεκούραστες και απολαυστικές τόσο για εκείνο όσο και για εσάς!

Περισσότερα...

Τροφές που μπορεί να φάει μόνο του το μωρό σας

Το μωράκι σας μεγαλώνει, αρχίζει να τρώει στερεές τροφές, που σημαίνει τις κρέμες του πέρα από το γάλα και μπαίνει στις γεύσεις και τις τροφές των «μεγάλων». Πριν μεγαλώσει πολύ, ώστε να τρώει μόνο του με το κουτάλι, υπάρχει ένα χαριτωμένο ενδιάμεσο στάδιο, όπου το μωρό αρχίζει να χρησιμοποιεί τα χεράκια του, περίπου στον 8ομήνα, για να φάει ορισμένες τροφές.

Περισσότερα...

Το "δύσκολο" παιδί

Αν και κάθε παιδί είναι μια εντελώς ξεχωριστή προσωπικότητα, θα μπορούσε κανείς να κάνει πρόχειρα μια γενική κατηγοριοποίηση και να μιλήσει για εύκολα ή δύσκολα παιδιά. Ο διαχωρισμός αυτός δεν είναι μια «ταμπέλα», ούτε αξιολογεί τα παιδιά, απλώς περιγράφει μερικά κοινά γενικά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς που συναντά κανείς σε μια ομάδα παιδιών. Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε ένα "δύσκολο" παιδί;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...