0 - 12 μηνών

Περπατούρες για τα βρέφη - είναι ασφαλής επιλογή;

Παλαιότερες δεκαετίες, μπορούσε κανείς να δει περπατούρα σχεδόν σε κάθε σπίτι που υπήρχε και ένα μωρό. Από τότε, σταδιακά οι έρευνες έδειξαν νέα στοιχεία σχετικά με το πόσο χρήσιμος και ωφέλιμος μπορεί να είναι αυτός ο εξοπλισμός για τα μωρά και οι επιστήμονες άρχισαν να αποτρέπουν τους γονείς για τη χρήση της περπατούρας. Ας δούμε τους λόγους.

Περισσότερα...

Φροντίδα για τα νύχια του μωρού

Η φροντίδα των νυχιών του μωρού δεν είναι πολύπλοκη υπόθεση, αν και συχνά μπορεί να αγχώσει τους γονείς ότι πρέπει να κόψουν τα τρυφερά μικροσκοπικά νυχάκια του μωρού τους. 

Περισσότερα...

Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη του μωρού

Το κάθε μωρό είναι εντελώς ξεχωριστό και διαφορετικό από τα άλλα. Έτσι, και η ανάπτυξή του θα ακολουθήσει μοναδικούς ρυθμούς και δεν θα μοιάζει με κανενός άλλου μωρού ή παιδιού. Ποιοί είναι, όμως, οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη του παιδιού τα δύο πρώτα χρόνια;

 

Περισσότερα...

Οι σημαντικές κατακτήσεις του μωρού σας

Βλέποντας το μωρό σας να μεγαλώνει, θα γίνετε μάρτυρες της εξέλιξης, των προσπαθειών του και τελικά της κατάκτησης σημαντικών δεξιοτήτων, που κάνουν χαρούμενους τόσο εσάς όσο και το ίδιο το μωράκι σας!

Περισσότερα...

Οι επισκέψεις στον παιδίατρο τον πρώτο χρόνο

Τον πρώτο χρόνο του μωρού σας πιθανότατα θα βλέπετε τον παιδίατρο συχνότερα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο αργότερα. Κατά το πρώτο εξάμηνο, ο έλεγχος γίνεται συνήθως κάθε μήνα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...