0 - 12 μηνών

Προβλήματα στην αλλαγή πάνας του μωρού

Η αλλαγή πάνας για το μωράκι σας είναι μια καθημερινή διαδικασία, που σύντομα θα σας γίνει ρουτίνα. Συχνά, όμως, εμφανίζονται διάφορα προβλήματα που δυσκολεύουν το έργο σας, όπως π.χ. διαρροές. Δείτε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα και τις λύσεις που σας προτείνουμε.

Περισσότερα...

Βάζετε το παιδί στο καρότσι του σούπερ μάρκετ; Τι να προσέξετε

Το μικρό παιδάκι σας μπορεί να το διασκεδάζει ιδιαίτερα να κάθεται στο καρότσι του σούπερ μάρκετ όταν πηγαίνετε για ψώνια. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένα θέματα ασφάλειας, πριν το τοποθετήσετε στην ειδική αυτή θεσούλα.

Περισσότερα...

Ακμή των νεογνών

Μπορεί να έχετε ακούσει για την «τρυφερή» επιδερμίδα του βρέφους, αλλά πολλοί γονείς θα ξαφνιαστούν όταν το μωρό τους εμφανίσει κόκκινα σπυράκια στο πρόσωπο, κάτι που είναι αρκετά σύνηθες και ονομάζεται ακμή των νεογνών ή νεογνική ακμή.

Περισσότερα...

Το παιχνίδι με τουβλάκια βοηθά στην αντίληψη του χώρου

Πώς το παιχνίδι κατασκευών με τα γνωστά τουβλάκια μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να εξελίξουν την αντίληψή τους στο χώρο;

Περισσότερα...

Τα μωρά μαθαίνουν παίζοντας και όχι βλέποντας τηλεόραση

Τα τελευταία χρόνια, τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία, ακόμη και από την εποχή που είναι μικρά μωρά, έρχονται σε επαφή με τεχνολογικά μέσα, όπως η τηλεόραση ή ο υπολογιστής. Ως ένα βαθμό, αυτό είναι αναπόφευκτο, αφού είναι μέρος της καθημερινής ζωής όλων των μελών στην οικογένεια. Η χρήση τους, όμως, από παιδιά μικρής ηλικίας έχει προβληματίσει κατά καιρούς, ενώ υπάρχει και η τάση να θεωρούνται τα μέσα αυτά ως ψυχαγωγικά ή εκπαιδευτικά, ακόμη και για μωρά κάτω των 2 ετών. Πόσο μπορεί να ευσταθεί αυτό, τι λένε οι έρευνες και ποιές είναι οι συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...