Αρχική σελίδα 7 - 12 ετών

7 - 12 ετών

Προσαρμογή στο σχολείο… για τους γονείς

Αν νομίζατε ότι στη νέα αρχή του σχολείου χρειάζεται να προσαρμοστούν μόνο οι μικροί μαθητές, σίγουρα μέσα στις πρώτες ημέρες καταλάβατε ότι δεν είναι ακριβώς έτσι! Οι γονείς των παιδιών που μπαίνουν για πρώτη φορά στον ευρύτερο χώρο του σχολείου, είτε στον παιδικό σταθμό, το νηπιαγωγείο, είτε το δημοτικό, θα περάσουν κι εκείνοι τη δική τους (δύσκολη) φάση προσαρμογής!

Περισσότερα...

Πώς επηρεάζουν οι διαφημίσεις τα παιδιά και τι μπορείτε να κάνετε

Τα διαφημιστικά μηνύματα που βλέπουν τα παιδιά είτε ενδιάμεσα από το παιδικό πρόγραμμα, είτε σε άλλες ώρες προγράμματος, παρουσιάζουν ένα προϊόν ή υπηρεσία ως ξεχωριστό, ιδανικό και απαραίτητο. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, πρέπει να αποκτηθεί το προϊόν, που είναι σχεδόν τέλειο, χωρίς μειονεκτήματα. Τα μικρά παιδιά, που λειτουργούν χωρίς να φιλτράρουν όσα προσλαμβάνουν, όσο οι μεγάλοι, δεν μένουν ασυγκίνητα από τα διαφημιστικά μηνύματα και τις αντίστοιχες προτροπές, με διάφορες συνέπειες.

Περισσότερα...

Σιρόπι με κουταλάκι - είναι σωστή η δοσολογία;

Δίνετε το σιρόπι στο παιδί με κουταλάκι του γλυκού από το συρτάρι της κουζίνας σας; Το πιο πιθανό είναι ότι δεν ακολουθείται η σωστή δοσολογία, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Παιδί… μόνο στο σπίτι

Είναι το παιδί σας έτοιμο να μείνει μόνο του στο σπίτι; Σε ποιά ηλικία μπορείτε να εμπιστευτείτε το παιδί σας να μείνει μόνο στο σπίτι για αρκετές ώρες; Πώς μπορείτε να το προετοιμάσετε και πόσο είναι λογικό να ανησυχείτε;

Περισσότερα...

Η κρυμμένη ζάχαρη στα γεύματα

Τα τελευταία χρόνια έπειτα από εκτεταμένες εκστρατείες ενημέρωσης για την παχυσαρκία και την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν και προσπαθούν να μετριάσουν την ποσότητά της στα γεύματα. Ωστόσο, τα παιδιά καταναλώνουν αρκετές ποσότητες ζάχαρης που βρίσκεται ως πρόσθετο μέσα στα τρόφιμα ή «καμουφλαρισμένη» με άλλα ονόματα, όπως σιρόπι μαλτόζης, φρουκτόζη, σιρόπι καλαμποκιού, δεξτρόζη, κ.α.

Περισσότερα...

Πρόληψη της μέσης ωτίτιδας

Η ωτίτιδα είναι μόλυνση και φλεγμονή του αυτιού και συνήθως ο τύπος που ταλαιπωρεί πολλά παιδιά είναι η μέση ωτίτιδα. Πώς μπορείτε να την προλάβετε… πριν σας επισκεφτεί;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...