Αρχική σελίδα 7 - 12 ετών

7 - 12 ετών

Το ασβέστιο στη διατροφή του παιδιού

Στο καθημερινό διαιτολόγιο του παιδιού, σημαντικό ρόλο παίζει το ασβέστιο. Όλοι γνωρίζουμε ότι το ασβέστιο χτίζει γερά και υγιή οστά. Ιδιαίτερα στην παιδική ηλικία, το ασβέστιο χρησιμοποιείται για τη δόμηση των οστών, διαδικασία που ολοκληρώνεται περίπου στα είκοσι χρόνια.

Περισσότερα...

Ολική άλεση - γιατί να την προτιμήσετε

Το ψωμί, τα δημητριακά, τα ζυμαρικά και άλλα προϊόντα με αλεύρι αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της διατροφής μας και ιδιαίτερα των παιδιών, αφού προσφέρουν ενέργεια και πλούσια θρεπτικά συστατικά στα δραστήρια πιτσιρίκια. Ιδιαίτερα το ψωμί βρίσκεται καθημερινά στο τραπέζι μας στα κύρια, αλλά και στα ενδιάμεσα γεύματά μας.

Περισσότερα...

Πάρτι στο σπίτι - οδηγός για μαμάδες

Ήρθε η μέρα που το βλαστάρι σας γιορτάζει τα γενέθλιά του και πρέπει να το… γλεντήσει με τη λιλιπούτεια παρέα του; Αναλάβατε τον ρόλο του διοργανωτή και οικοδεσπότη του πάρτι; Χμ, έχετε πολλή δουλειά! Ας δούμε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Περισσότερα...

Σπιτάκι από καλαμάκια

Mε τα καλαμάκια, εκτός από το να ρουφάμε το γάλα ή τον χυμό μας, μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα σπίτι ή και μια ολόκληρη πολιτεία. Δεν μας πιστεύετε; Δείτε παρακάτω πώς, σε αυτή την κατασκευή που, χωρίς να είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη, απαιτεί λίγη υπομονή και απευθύνεται στα μεγαλύτερα παιδιά του δημοτικού.

Βαθμός δυσκολίας: δύσκολο

 

Περισσότερα...