Αρχική σελίδα 7 - 12 ετών

7 - 12 ετών

Όταν μυρίζει η αναπνοή του παιδιού

Τις περισσότερες φορές, όταν υπάρχει δυσοσμία από το στόμα του παιδιού, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το παιδί αναπνέει από το στόμα και έτσι η στοματική κοιλότητα ξηραίνεται, επιτρέποντας την ανάπτυξη βακτηριδίων που προκαλούν αυτή τη  δυσάρεστη μυρωδιά.

Περισσότερα...

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας στο διάβασμα στο σπίτι

Για τα παιδιά του δημοτικού, το διάβασμα στο σπίτι είναι μια μικρή μάχη και ένας πονοκέφαλος τόσο για τους γονείς, όσο και για τα παιδιά. Πολλές φορές οι γονείς αναρωτιούνται για το ποιός είναι ο ρόλος τους και πόσο πρέπει να εμπλακούν στο διάβασμα του παιδιού, ενώ τα παιδιά δείχνουν να προτιμούν συχνά άλλες ασχολίες περισσότερο από το διάβασμα…

Περισσότερα...

Είναι το πρόγραμμα του παιδιού σας φορτωμένο;

Σχολείο, αγγλικά, γαλλικά, αθλήματα, ωδείο, ζωγραφική, θεατρικό και… η εβδομάδα σας είναι εντελώς κλεισμένη! Σίγουρα, θέλετε το καλύτερο για τα παιδιά σας και θα κάνετε τα πάντα για να του το προσφέρετε. Άλλωστε, τα προγράμματα που προσφέρονται στις μέρες μας καλύπτουν όλα τα γούστα και υπόσχονται να εξελίξουν προς το καλύτερο τα παιδιά, αλλά συχνά μας παρασύρουν να το… παρακάνουμε.

Περισσότερα...

Πώς μαθαίνουν να γράφουν τα παιδιά;

Ίσως δεν θυμόμαστε πόσο χρόνο χρειαστήκαμε για να μάθουμε να γράφουμε ή πόσο δυσκολευτήκαμε, καθώς σήμερα θεωρούμε το γράψιμο αυτονόητη κατάκτηση και αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητάς μας. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πολύ σύνθετη δεξιότητα που απαιτεί τόσο κινητικές δεξιότητες, όσο και κριτική σκέψη και αυτό σημαίνει πως όταν ένα μικρό παιδί ξεκινάει να μαθαίνει τη γραφή, θα χρειαστεί αρκετό κόπο, χρόνο και ενθάρρυνση για να την κατακτήσει.

Περισσότερα...

Προβλήματα στη γραφή

Το γράψιμο είναι μια βασική δεξιότητα την οποία τα παιδιά διδάσκονται συστηματικά από την πρώτη δημοτικού. Ωστόσο, το κάθε παιδί μαθαίνει με τον δικό του ρυθμό, ενώ ορισμένα παιδιά εμφανίζουν ορισμένες δυσκολίες στην κατάκτηση της γραφής.

Περισσότερα...

Μάθηση όχι μόνο στο σχολείο, αλλά και στο σπίτι

Ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν ότι η μάθηση ξεκινά από το σπίτι, ενώ δεν χρειάζεται να είστε ούτε δάσκαλοι, ούτε να έχετε ιδιαίτερη εκπαίδευση για να ζωντανέψετε το ενδιαφέρον του παιδιού για τη μάθηση με εύκολους τρόπους στο σπίτι σας. Δείτε πώς μπορείτε να ενθαρρύνετε την αγάπη του παιδιού για την ουσιαστική γνώση, χωρίς κόπο ή χρόνο, αλλά μέσα από μια απλή διαδικασία επικοινωνίας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...