Αρχική σελίδα 7 - 12 ετών

7 - 12 ετών

Όταν η πίεση για το σχολείο δεν κάνει καλό

Ο αυτοσκοπός της επιτυχίας, η αναζήτηση του αλάνθαστου και το υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας δεν ενισχύουν την απόδοση των παιδιών στο σχολείο, αλλά οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Περισσότερα...

5 λόγοι για να αφήσετε το παιδί σας να χάσει

Κάνετε ότι δεν θυμάστε  πού είναι κρυμμένα τα ζευγαράκια στο memory; Κάνετε μια όχι και τόσο έξυπνη κίνηση στο σκάκι; Δίνετε επίτηδες λάθος απάντηση σε ερωτήσεις γνώσεων;  Όλα τα κάνετε για να κερδίσει το παιδί σας και να νιώσει την ικανοποίηση και την υπερηφάνεια της νίκης. Αυτές οι μικρές «ζαβολιές» για χάρη του παιδιού από τους ίδιους τους γονείς είναι θεμιτές, αλλά πότε το παρακάνουμε και ποιό είναι το όριο; Και τι θα κερδίσει το παιδί σας, εάν το αφήσετε να χάσει;

Περισσότερα...

Χρήσιμες συμβουλές για γονείς με διαζύγιο

Συμβαίνει συχνά να χωρίζουν ζευγάρια με παιδιά κι έτσι οι γονείς παύουν να είναι πλέον σύντροφοι. Όταν υπάρχουν παιδιά, τα πράγματα είναι δυσκολότερα και πιο εύθραυστα, γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε ορισμένα σημεία υπόψη σας στη διαδικασία του διαζυγίου και της προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

Περισσότερα...

Χρειάζεται να βοηθούν τα παιδιά στις δουλειές του σπιτιού;

Είτε σας αρέσουν οι δουλειές του σπιτιού και τις κάνετε ευχάριστα για να εξασφαλίσετε ένα όμορφο σπιτικό στην οικογένειά σας, είτε το Σάββατο σας βρίσκει κατάκοπη από την εργασία σας όλη την εβδομάδα με τις στοίβες ρούχων και πιάτων να σας περιμένουν, σίγουρα έχετε αναρωτηθεί ποια θα μπορούσε να είναι η συμμετοχή των παιδιών στις δουλειές του σπιτιού και πόσο θα βοηθούσε εσάς, αλλά και όλη την οικογένεια.

Περισσότερα...

Η διατροφή του παιδιού με διαβήτη

Ο άνθρωπος είναι ό,τι τρώει όπως είχε πει και ο Φόιερμπαχ. Η διατροφή επηρεάζει τον άνθρωπο τόσο οργανικά, όσο και ψυχικά, από τη στιγμή που γεννιέται και για το υπόλοιπο της ζωής του.

Η γλυκαιμική ισορροπία του ατόμου με νεανικό διαβήτη επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή του. Οι οδηγίες υγιεινής διατροφής που προτείνονται στο άτομο με διαβήτη δε διαφέρουν από αυτές που δίνονται σε κάθε άτομο που θέλει να εξασφαλίσει μια καλή υγεία και μία ποιότητα ζωής, μακριά από τις παγίδες της σύγχρονης διατροφής που είναι γεμάτη σε λιπαρά.

Περισσότερα...

Αρρώστιες και ιώσεις στο σχολείο

Το σχολείο είναι ένας χώρος όπου κυριαρχεί το παιχνίδι ή τα μαθήματα, ανάλογα με τη βαθμίδα, αλλά είναι και ένας αγαπημένος χώρος για τους ιούς και τα μικρόβια! Συχνά, λοιπόν, το παιδί σας εκτός από την τσάντα του σχολείου, θα φέρει στο σπίτι και ιώσεις και αρρώστιες. Γιατί, όμως, τα παιδιά αρρωσταίνουν τόσο συχνά στο σχολείο και τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...