Αρχική σελίδα 7 - 12 ετών

7 - 12 ετών

Σκασμένα χείλη το χειμώνα

Ο ξηρός αέρας του χειμώνα προκαλεί το σκάσιμο των χειλιών, ακόμη και στα παιδιά. Όταν συμβαίνει αυτό, το παιδί συνήθως γλείφει τα χείλη του για να τα υγράνει, με αποτέλεσμα, όμως να σκάσουν ακόμη περισσότερο. Πολλές φορές, έτσι, τα χείλη πονούν, σκάνε και συχνά ματώνουν.

Περισσότερα...

Οι έφηβοι μπορούν να είναι υπεύθυνοι για την υγεία τους

Οι έφηβοι ζητούν από τους μεγάλους περισσότερα δικαιώματα και συχνά θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να αναλάβουν σε μεγαλύτερο βαθμό την ευθύνη του εαυτού τους. Ένα σημαντικό κομμάτι που τους αφορά είναι το ζήτημα της υγείας τους και θα είναι πολύ χρήσιμο και ωφέλιμο να το αναλάβουν σε μεγάλο βαθμό οι ίδιοι.

Περισσότερα...

Τι προσφέρουν τα ομαδικά αθλήματα;

Ο αθλητισμός είναι μια δραστηριότητα με την οποία απασχολούνται αρκετά παιδιά στον ελεύθερο χρόνο τους. Τα οφέλη είναι αναρίθμητα για οποιοδήποτε άθλημα κι αν διαλέξει το παιδί σας, αλλά τα ομαδικά αθλήματα προσφέρουν εμπειρίες και ευκαιρίες πολύ διαφορετικές από τα ατομικά αθλήματα. Δείτε ποιά είναι τα οφέλη των ομαδικών αθλημάτων.

Περισσότερα...

Πώς θα ενισχύσετε τη δημιουργικότητα του παιδιού σας

Η δημιουργικότητα και η καλλιτεχνική έκφραση είναι έμφυτη σε κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά και απλώς χρειάζεται να καλλιεργηθεί και να διατηρηθεί. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και διασκεδαστικά!

Περισσότερα...

Παιδότοποι - μια καλή εναλλακτική λύση για το χειμώνα

Παιδότοποι με φουσκωτά και μαλακά παιχνίδια έχουν «φυτρώσει» πλέον σε όλες τις πόλεις και τις γειτονιές. Είναι κλειστοί χώροι, κατάλληλα διαμορφωμένοι για παιχνίδι και με παροχές για τους συνοδούς γονείς.

Περισσότερα...

Πώς θα χάσει βάρος το παιδί σας; Αν χάσετε κι εσείς!

Η απώλεια βάρους του γονιού προς τα φυσιολογικά όρια είναι παράγοντας-κλειδί για την επιτυχία στην απώλεια βάρους του παιδιού, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Άλλωστε, έτσι θα έχετε "με ένα σμπάρο, δυο τρυγώνια"!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...