7 - 12 ετών

Γονείς και παιδιά για πρώτη φορά στην πρώτη δημοτικού

«Φέτος αρχίζουμε σχολείο, πάμε πρώτη τάξη!», θα ακούσετε να λένε οι μαμάδες και οι μπαμπάδες που θα συνοδέψουν τα φρέσκα πρωτάκια για πρώτη φορά στο σχολείο. Σε αυτή την ηλικία του παιδιού, ο γονιός νιώθει συχνά αρκετό άγχος, σαν να αρχίζει κι εκείνος μαζί το σχολείο, γι’ αυτό και λέει «εμείς» αντί «το παιδί»! Πράγματι, η είσοδος στο δημοτικό, είναι κάτι νέο τόσο για το παιδί, όσο και για τον γονιό κι έτσι ο καθένας τους ζει, από τη θέση του, τη δική του αγωνία. Ας δούμε πώς μπορούμε να τη μετριάσουμε.

Περισσότερα...

Λαχταριστή γρανίτα φράουλα

Μια απολαυστική γρανίτα φράουλα είναι μια υπέροχη ιδέα για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού! Μπορείτε να την προσφέρετε στα πιτσιρίκια σας ως εναλλακτική πρόταση για το παγωτό και να είναι φτιαγμένη μόνο με αγνά υλικά και από τα χέρια της μαμάς. Και φυσικά, θα είναι πάντα διαθέσιμη στην κατάψυξη του σπιτιού σας!

Περισσότερα...

Δροσιστική σπιτική λεμονάδα

Για να ξεδιψάσετε τα πιτσιρίκια σας αυτό το καλοκαίρι, φτιάξτε δροσιστική λεμονάδα με τα χεράκια σας! Έτσι, θα έχετε στο ψυγείο σας ένα απολαυστικό σπιτικό αναψυκτικό, που είναι ταυτόχρονα μια πιο υγιεινή πρόταση για τα παιδιά από τα αναψυκτικά του εμπορίου. Είναι πάρα πολύ εύκολο και θα χρειαστείτε μόλις 15 λεπτά.

Περισσότερα...

Περιβαλλοντικές δραστηριότητες για εκδρομή στη θάλασσα

Σίγουρα στη θάλασσα το πιο όμορφο πράγμα για τα παιδιά είναι ένα διασκεδαστικό μπάνιο, αλλά ίσως βρεθείτε στην παραλία κάποια άλλη ώρα, π.χ. αργά το απόγευμα ή ίσως τα πιτσιρίκια ζητούν κάτι εναλλακτικό και πιο ξεκούραστο ανάμεσα στις βουτιές! Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να γνωρίσετε καλύτερα μαζί με τα παιδιά το περιβάλλον κοντά στη θάλασσα.

Περισσότερα...

Περιβαλλοντικές δραστηριότητες για εκδρομή στο βουνό

Το καλοκαιρινό «μενού» της οικογένειας συχνά περιλαμβάνει εκδρομές στη φύση, αφού ο καιρός είναι ιδανικός και οι γονείς βρίσκουν περισσότερο χρόνο να αφιερώσουν στα παιδιά τους και στις οικογενειακές στιγμές. Σε περίπτωση που ο προορισμός σας είναι το βουνό ή ακόμη και κάποιο άλσος ή μεγάλο πάρκο, σκεφτήκαμε για εσάς μερικές δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να έρθουν σε πιο στενή επαφή με τη φύση, κάτι που στερούνται πολύ περισσότερο από όσο φανταζόμαστε, αφού μεγαλώνουν ανάμεσα στο τσιμέντο.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...