7 - 12 ετών

Κρύωμα ή Αλλεργία;

Βουλωμένη μύτη και βήχας είναι γνωστά συμπτώματα στα παιδιά που μπορεί να εμφανιστούν όλο το χρόνο. Πώς θα ξέρετε εάν οφείλονται σε ένα κρυολόγημα ή πρόκειται για εποχιακή αλλεργία;

Περισσότερα...

Όταν η πίεση για το σχολείο δεν κάνει καλό

Ο αυτοσκοπός της επιτυχίας, η αναζήτηση του αλάνθαστου και το υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας δεν ενισχύουν την απόδοση των παιδιών στο σχολείο, αλλά οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Χρειάζεται να βοηθούν τα παιδιά στις δουλειές του σπιτιού;

Είτε σας αρέσουν οι δουλειές του σπιτιού και τις κάνετε ευχάριστα για να εξασφαλίσετε ένα όμορφο σπιτικό στην οικογένειά σας, είτε το Σάββατο σας βρίσκει κατάκοπη από την εργασία σας όλη την εβδομάδα με τις στοίβες ρούχων και πιάτων να σας περιμένουν, σίγουρα έχετε αναρωτηθεί ποια θα μπορούσε να είναι η συμμετοχή των παιδιών στις δουλειές του σπιτιού και πόσο θα βοηθούσε εσάς, αλλά και όλη την οικογένεια.

Περισσότερα...

Χρήσιμες συμβουλές για γονείς με διαζύγιο

Συμβαίνει συχνά να χωρίζουν ζευγάρια με παιδιά κι έτσι οι γονείς παύουν να είναι πλέον σύντροφοι. Όταν υπάρχουν παιδιά, τα πράγματα είναι δυσκολότερα και πιο εύθραυστα, γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε ορισμένα σημεία υπόψη σας στη διαδικασία του διαζυγίου και της προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

Περισσότερα...

Μάθηση όχι μόνο στο σχολείο, αλλά και στο σπίτι

Ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν ότι η μάθηση ξεκινά από το σπίτι, ενώ δεν χρειάζεται να είστε ούτε δάσκαλοι, ούτε να έχετε ιδιαίτερη εκπαίδευση για να ζωντανέψετε το ενδιαφέρον του παιδιού για τη μάθηση με εύκολους τρόπους στο σπίτι σας. Δείτε πώς μπορείτε να ενθαρρύνετε την αγάπη του παιδιού για την ουσιαστική γνώση, χωρίς κόπο ή χρόνο, αλλά μέσα από μια απλή διαδικασία επικοινωνίας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...