7 - 12 ετών

Αρρώστιες και ιώσεις στο σχολείο

Το σχολείο είναι ένας χώρος όπου κυριαρχεί το παιχνίδι ή τα μαθήματα, ανάλογα με τη βαθμίδα, αλλά είναι και ένας αγαπημένος χώρος για τους ιούς και τα μικρόβια! Συχνά, λοιπόν, το παιδί σας εκτός από την τσάντα του σχολείου, θα φέρει στο σπίτι και ιώσεις και αρρώστιες. Γιατί, όμως, τα παιδιά αρρωσταίνουν τόσο συχνά στο σχολείο και τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό;

Περισσότερα...

Η διατροφή του παιδιού με διαβήτη

Ο άνθρωπος είναι ό,τι τρώει όπως είχε πει και ο Φόιερμπαχ. Η διατροφή επηρεάζει τον άνθρωπο τόσο οργανικά, όσο και ψυχικά, από τη στιγμή που γεννιέται και για το υπόλοιπο της ζωής του.

Η γλυκαιμική ισορροπία του ατόμου με νεανικό διαβήτη επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή του. Οι οδηγίες υγιεινής διατροφής που προτείνονται στο άτομο με διαβήτη δε διαφέρουν από αυτές που δίνονται σε κάθε άτομο που θέλει να εξασφαλίσει μια καλή υγεία και μία ποιότητα ζωής, μακριά από τις παγίδες της σύγχρονης διατροφής που είναι γεμάτη σε λιπαρά.

Περισσότερα...

Προβλήματα στη γραφή

Το γράψιμο είναι μια βασική δεξιότητα την οποία τα παιδιά διδάσκονται συστηματικά από την πρώτη δημοτικού. Ωστόσο, το κάθε παιδί μαθαίνει με τον δικό του ρυθμό, ενώ ορισμένα παιδιά εμφανίζουν ορισμένες δυσκολίες στην κατάκτηση της γραφής.

Περισσότερα...

Μικρά τρικ για να φτιάξετε τη διάθεση του παιδιού σας!

Το παιδί σας είναι πολύ κακόκεφο, επειδή τσακώθηκε με τον αγαπημένο φίλο του, επειδή δεν το κάλεσαν σε ένα πάρτι ή επειδή δεν θα λάβει μέρος στο θεατρικό ή στην αθλητική ομάδα του σχολείου. Τέτοιες μικρές απογοητεύσεις μπορούν να πάρουν μεγάλες διαστάσεις στην ψυχή του παιδιού και να χαλάσουν έντονα τη διάθεσή του. Τι μπορείτε να κάνετε ως γονείς για να του φτιάξετε το κέφι;

Περισσότερα...

Οι φίλοι του παιδιού σας

Όταν το πιτσιρίκι σας αρχίσει να πηγαίνει σχολείο, δημιουργεί πλέον τον δικό του κοινωνικό περίγυρο αναπτύσσοντας φιλικές σχέσεις με τους συνομιλήκους του. Το παιδί περνάει πλέον αρκετό χρόνο μαζί τους και οι φίλοι έχουν πια σημαντικό ρόλο στη ζωή του.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...