Παλαιότερα

«Mία βόλτα στο φεγγάρι» η νέα παράσταση για παιδιά στο Ψηφιακό Πλανητάριο

Τρία νεαρά μυγάκια τρυπώνουν στα «σύνεργα» των ανθρώπων της ΝΑΣΑ, μπαίνουν στο Διαστημόπλοιο,  εκτοξεύονται… και κάπως έτσι ξεκινούν όλα. Η παιδική παράσταση «Μια βόλτα στο Φεγγάρι», είναι μια μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο, στο έτος 1969, όταν η αποστολή του Απόλλων 11 έφτανε εκεί που κανένας κάτοικος της Γης δεν είχε πάει: στο Φεγγάρι!

Περισσότερα...

Απόκριες στο Μουσείο Πειραμάτων

Αυτές τις απόκριες τα πολύχρωμα μπαλόνια, οι σερπαντίνες κι ο χαρτοπόλεμος αλλάζουν χρήση και στα χέρια των παιδιών γίνονται υλικά για πειράματα! Ο στατικός ηλεκτρισμός, οι χημικές αντιδράσεις, η δύναμη του αέρα και άλλα πειράματα φυσικής και χημείας κάνουν αξέχαστες τις Κυριακές της αποκριάς!

Περισσότερα...

«Όταν η αλφαβήτα ‘’χορεύει’’» - ομιλία με θέμα τη δυσλεξία

Ομιλία με τίτλο «Όταν η αλφαβήτα ‘’χορεύει’’» θα διεξαχθεί στο επιστημονικό κέντρο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. με θέμα τη δυσλεξία και απευθυνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς παιδιών σχολικής ηλικίας.

Περισσότερα...

Με επιτυχία και χαμόγελα η "Ημέρα Αγάπης και Αλληλεγγύης" στο Αβάκειο-Παιδικο Στέκι

"Ας είναι κάθε μέρα, μέρα αγάπης και αλληλεγγύης" ήταν η ευχή την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, όπου στο Αβάκειο - Παιδικό Στέκι πραγματοποιηθηκε η Ημέρα Αγάπης και Αλληλεγγύης σε συνεργασια με κοινωφελείς φορείς, αφιερώνοντας την παρασταση "Πρίγκιπας και Φτωχός" στην ευαισθητοποίηση όλων, σε πρακτική βοηθεια όσων έχουν ανάγκη μέσω εσόδων της παράστασης, σε ένα κλίμα αγάπης και αλληλεγγύης, με πολλά παιδικά χαμόγελα και αισιοδοξία.

Περισσότερα...

«Οι δρόμοι της μάσκας» - Εργαστήριο κεραμεικής για παιδιά

Ένα ενδιαφέρον εργαστήρι με θέμα τις μάσκες θα πραγματοποιηθεί σε 2 συναντήσεις στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής για παιδιά 6-13 χρονών. Τα παιδιά θα κατασκευάσουν από πηλό τις δικές τους, ιδιαίτερες μάσκες, τις οποίες θα διακοσμήσουν συνδυάζοντας τον πηλό με διαφορετικά υλικά, όπως κλωστές, χαρτόνια, υφάσματα και ξύλα. Τέλος θα τις χρησιμοποιήσουν σ’ ένα ταξίδι μεταμόρφωσης μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...