Παλαιότερα

Φωτο-διαδρομές στο Μουσείο Μπενάκη

Νέος κύκλος «φωτο-διαδρομών» ξεκινά στις 6 Noεμβρίου 2010 στο Κτήριο της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη.

Πρόκειται για πέντε διαδρομές στον κόσμο της φωτογραφίας που απευθύνονται σε παιδιά από 8 έως 12 χρόνων και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, 10.30-13.30, έως τις 11 Δεκεμβρίου 2010.

Μέσα από παιχνίδια με το φως, τις φωτοευαίσθητες επιφάνειες και το φωτογραφικό φακό τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη δύναμη του φωτός και τα μυστικά που μπορεί να κρύβει το σκοτάδι, θα γνωρίσουν εικόνες φωτογράφων και θα δημιουργήσουν τις δικές τους.

Περισσότερα...

Κουκλοθέατρο «Ο Πέτρος και ο Λύκος» - Πρεμιέρα 7/11

Μια απολαυστική μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια με κούκλες και αφηγητές, παρουσιάζει από την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010 το Kουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να χαρούν την ιστορία του θαρραλέου Πέτρου, αλλά και να γνωρίσουν τα όργανα της ορχήστρας και τον ήχο τους.

Κάθε ήρωας του παραμυθιού είναι και ένα όργανο ή μία ομάδα οργάνων. Στο μουσικό παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ το φλάουτο κάνει το πουλί, το όμποε την πάπια, τα έγχορδα εκπροσωπούν το γενναίο Πέτρο, τα κόρνα της ορχήστρας με το βαρύ ήχο τους είναι ο λύκος, το παιχνιδιάρικο κλαρινέτο γίνεται η γάτα του Πέτρου, και το φαγκότο ο αυστηρός παππούς του. Η εμφάνιση των κυνηγών συνοδεύεται από τους θριαμβευτικούς ήχους των τυμπάνων.

Περισσότερα...

«Ο Πέτρος και ο Λύκος» την Ημέρα των Φώτων

Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Φώτων, που τα παιδιά έχουν ελεύθερο χρόνο για διασκέδαση, το Kουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου παρουσιάζει εκτάκτως στις 12 το μεσημέρι την παράσταση «Ο Πέτρος & o Λύκος».

Πρόκειται για ένα μουσικό παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ για όλη την οικογένεια! Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την παράσταση στο άρθρο μας εδώ.

 

Περισσότερα...

28ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών στις 31 Οκτωβρίου

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ. η ιστορία του Μαραθωνίου ξαναζωντανεύει στον 28ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Το εορταστικό πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει από τις 25 Οκτωβρίου, ενώ η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 9.00π.μ. από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αφετηρίας στο Μαραθώνα.

Επίσης, ο ΣΕΓΑΣ ως επίσημος Διοργανωτής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών και η Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων δημιούργησαν ένα αναμνηστικό μετάλλιο και θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα...

Πέντε νέοι κάτοικοι στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, στο πλαίσιο του προγράμματος αναπαραγωγής απειλούμενων ειδών, γεννήθηκαν ένας χιμπατζής, ένα πόνυ σέτλαντ και τρία μικρά τζάγκουαρ σκορπίζοντας χαρά στους γονείς τους αλλά και στο προσωπικό του Πάρκου.

Όλα τα μωράκια χαίρουν άκρας υγείας και απολαμβάνουν την φροντίδα των μητέρων τους και των φροντιστών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Ο μικρός αρσενικός χιμπατζής πήρε το όνομα Τζαμίλ (Jamil) που σημαίνει όμορφος στα σουαχίλι.

Tα τρία μικρά τζάγκουαρ περνούν τις περισσότερες ώρες έξω παίζοντας και ανακαλύπτοντας τον χώρο τους.

Το πόνυ σέτλαντ είναι αρσενικό ζυγίζει οχτώ κιλά και βρίσκεται συνεχώς προσκολλημένο στη μητέρα του. Η Ρόζα, η μητέρα του, γέννησε μετά από 7 χρόνια και είναι περισσότερο ευτυχισμένη από ποτέ.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...