Αρχική σελίδα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Πώς να διαλέξω το ιδανικό Καλοκαιρινό Camp για το παιδί μου;

Το καλοκαίρι έρχεται, το σχολείο τελειώνει και για όσα παιδιά δεν είναι ακόμη στο πρόγραμμα οι διακοπές, μια ωραία λύση που θα τα κρατήσει απασχολημένα με ευχάριστες δραστηριότητες και θα τους δώσει την ευκαιρία να παραμείνουν σε μια ομάδα με άλλα παιδιά είναι τα άφθονα Καλοκαιρινά προγράμματα ή Camp που προσφέρονται μέσα στην πόλη!

Ποιο Camp είναι το κατάλληλο για το παιδί μου, θα αναρωτιέστε. Μήπως η επιλογή είναι δύσκολη; Η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο τα καλοκαιρινά προγράμματα που υπάρχουν είναι όλο και περισσότερα σε αριθμό και σε ποικιλία. Δείτε μερικές πρακτικές συμβουλές για να καταλήξετε πιο εύκολα και να μείνει το παιδί σας ευχαριστημένο:

Περισσότερα...

Πώς τα παιδιά δεν θα ξεχάσουν το καλοκαίρι όσα έμαθαν το χειμώνα στο σχολείο

Το καλοκαίρι είναι (και πρέπει να είναι) περίοδος διακοπών, ξεγνοιασιάς και διασκέδασης για όλους, μικρούς και μεγάλους. Καλό, όμως, είναι οι μικροί μαθητές να μην ξεχάσουν όλα όσα έμαθαν όλο το χειμώνα, για να μπορούν να ξεκινήσουν έτοιμοι πάλι το Σεπτέμβριο το σχολείο! Δείτε μερικές ιδέες για να κρατήσετε τις γνώσεις τους «ζεστές» και το καλοκαίρι με διασκεδαστικό τρόπο!

Περισσότερα...

Πώς να ενθαρρύνετε το διάβασμα βιβλίων το καλοκαίρι

Το διάβασμα βιβλίων μπορεί να είναι μια ευχάριστη καλοκαιρινή απασχόληση τις ώρες που το παιδί θέλει να ξεκουραστεί ανάμεσα στις έντονες δραστηριότητές του ή πριν τον ύπνο, ενώ ταυτόχρονα θα το βοηθήσει να διατηρήσει τις ικανότητές του στην ανάγνωση και τη γλώσσα γενικότερα. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε το διάβασμα των εξωσχολικών βιβλίων ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Περισσότερα...

Bόλτες με το ποδήλατο με ασφάλεια

Το ποδήλατο είναι μια αγαπημένη διασκέδαση των παιδιών, ιδιαίτερα το ανέμελο καλοκαίρι. Τα παιδιά γυμνάζονται, μετακινούνται αυτόνομα, αποκτούν αυτοπεποίθηση, ανταγωνίζονται, κάνουν βόλτες και διασκεδάζουν ασταμάτητα σπρώχνοντας τα πετάλια και κάνοντας τους δύο τροχούς να γυρίζουν. Ωστόσο, χρειάζεται να γνωρίζουν ορισμένους κανόνες για να αποφύγουν τα ατυχήματα και για να είναι ασφαλή τα ίδια, αλλά και οι γύρω τους.

Περισσότερα...

Φτιάξτε το Ημερολόγιο των διακοπών σας

Μια όμορφη δραστηριότητα που θα απασχολήσει ευχάριστα τα παιδιά και θα τα βοηθήσει να θυμούνται τις διακοπές τους για όλο το χειμώνα, αλλά και τα επόμενα χρόνια, είναι ένα «ημερολόγιο διακοπών»!

Περισσότερα...

Παιχνίδια με το νερό!

Τα παιχνίδια με το νερό ενθουσιάζουν πάντα τα παιδιά και το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος να τα αφήσετε να παίξουν και ταυτόχρονα να δροσιστουν! Σας προτείνουμε 6 απίθανα παιχνίδια με πρωταγωνιστή το νερό για ατέλειωτη διασκέδαση!

Περισσότερα...

Παιδικά βιβλία για το καλοκαίρι

Το διάβασμα το καλοκαίρι έχει άλλη χάρη, αφού γίνεται ευχάριστα, χωρίς πίεση και τα παιδιά διαβάζουν τα βιβλία που τους αρέσουν! Σας προτείνουμε τίτλους για τα βλαστάρια σας, που αρχίζουν πια να διαβάζουν μόνα τους.

Περισσότερα...

Καλοκαιρινές δραστηριότητες στην αυλή και το μπαλκόνι για παιδιά!

Εάν ο καιρός είναι καλός, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, και έχετε στη διάθεσή σας μια αυλή ή ένα μεγάλο μπαλκόνι στο σπίτι ή το εξοχικό σας, μπορείτε να απασχολήσετε τα παιδιά με δραστηριότητες που θα τους μείνουν αξέχαστες και θα τις ζητούν ξανά και ξανά!

Περισσότερα...

Παιχνίδια με τα παιδιά στην παραλία!

Αν και είναι λίγο δύσκολο να βαρεθούν τα παιδιά στη θάλασσα, μετά από μία ολόκληρη μέρα στην παραλία δεν αποκλείεται να ακούσετε ακόμα και τις λέξεις  "μαμά,  βαριέμαι"! Γι’ αυτό, συγκεντρώσαμε για εσάς δραστηριότητες που μπορείτε να προτείνετε στα παιδιά σας στην παραλία!

Περισσότερα...

Το Σταυρόλεξο του Καλοκαιριού

Σας ετοιμάσαμε ένα σταυρόλεξο για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι με πολλές καλοκαιρινές λεξούλες! Δώστε το στα πιτσιρίκια σας να το λύσουν, ενώ αν είναι πολύ μικρούλια, μπορείτε να τους κάνετε τις ερωτήσεις και να γράφετε εσείς τις απαντήσεις τους!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...