Αρχική σελίδα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ & ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Πώς να διαλέξω το ιδανικό Καλοκαιρινό Camp για το παιδί μου;

Το καλοκαίρι έρχεται, το σχολείο τελειώνει και για όσα παιδιά δεν είναι ακόμη στο πρόγραμμα οι διακοπές, μια ωραία λύση που θα τα κρατήσει απασχολημένα με ευχάριστες δραστηριότητες και θα τους δώσει την ευκαιρία να παραμείνουν σε μια ομάδα με άλλα παιδιά είναι τα άφθονα Καλοκαιρινά προγράμματα ή Camp που προσφέρονται μέσα στην πόλη!

Ποιο Camp είναι το κατάλληλο για το παιδί μου, θα αναρωτιέστε. Μήπως η επιλογή είναι δύσκολη; Η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο τα καλοκαιρινά προγράμματα που υπάρχουν είναι όλο και περισσότερα σε αριθμό και σε ποικιλία. Δείτε μερικές πρακτικές συμβουλές για να καταλήξετε πιο εύκολα και να μείνει το παιδί σας ευχαριστημένο:

Περισσότερα...

Πώς τα παιδιά δεν θα ξεχάσουν το καλοκαίρι όσα έμαθαν το χειμώνα στο σχολείο

Το καλοκαίρι είναι (και πρέπει να είναι) περίοδος διακοπών, ξεγνοιασιάς και διασκέδασης για όλους, μικρούς και μεγάλους. Καλό, όμως, είναι οι μικροί μαθητές να μην ξεχάσουν όλα όσα έμαθαν όλο το χειμώνα, για να μπορούν να ξεκινήσουν έτοιμοι πάλι το Σεπτέμβριο το σχολείο! Δείτε μερικές ιδέες για να κρατήσετε τις γνώσεις τους «ζεστές» και το καλοκαίρι με διασκεδαστικό τρόπο!

Περισσότερα...

Πώς να ενθαρρύνετε το διάβασμα βιβλίων το καλοκαίρι

Το διάβασμα βιβλίων μπορεί να είναι μια ευχάριστη καλοκαιρινή απασχόληση τις ώρες που το παιδί θέλει να ξεκουραστεί ανάμεσα στις έντονες δραστηριότητές του ή πριν τον ύπνο, ενώ ταυτόχρονα θα το βοηθήσει να διατηρήσει τις ικανότητές του στην ανάγνωση και τη γλώσσα γενικότερα. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε το διάβασμα των εξωσχολικών βιβλίων ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Περισσότερα...

Bόλτες με το ποδήλατο με ασφάλεια

Το ποδήλατο είναι μια αγαπημένη διασκέδαση των παιδιών, ιδιαίτερα το ανέμελο καλοκαίρι. Τα παιδιά γυμνάζονται, μετακινούνται αυτόνομα, αποκτούν αυτοπεποίθηση, ανταγωνίζονται, κάνουν βόλτες και διασκεδάζουν ασταμάτητα σπρώχνοντας τα πετάλια και κάνοντας τους δύο τροχούς να γυρίζουν. Ωστόσο, χρειάζεται να γνωρίζουν ορισμένους κανόνες για να αποφύγουν τα ατυχήματα και για να είναι ασφαλή τα ίδια, αλλά και οι γύρω τους.

Περισσότερα...

Φτιάξτε το Ημερολόγιο των διακοπών σας

Μια όμορφη δραστηριότητα που θα απασχολήσει ευχάριστα τα παιδιά και θα τα βοηθήσει να θυμούνται τις διακοπές τους για όλο το χειμώνα, αλλά και τα επόμενα χρόνια, είναι ένα «ημερολόγιο διακοπών»!

Περισσότερα...

Παιχνίδια με το νερό!

Τα παιχνίδια με το νερό ενθουσιάζουν πάντα τα παιδιά και το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος να τα αφήσετε να παίξουν και ταυτόχρονα να δροσιστουν! Σας προτείνουμε 6 απίθανα παιχνίδια με πρωταγωνιστή το νερό για ατέλειωτη διασκέδαση!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...