Αρχική σελίδα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Προβλήματα στα πόδια των παιδιών το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι τα ποδαράκια των παιδιών είναι πιο εκτεθειμένα, αφού φορούν ανοιχτά παπούτσια, μένουν πολύ ξυπόλητα και περπατούν στην άμμο της παραλίας και σε διάφορες άλλες επιφάνειες. Έτσι, το καλοκαίρι είναι πιο συχνά τα διάφορα προβλήματα στα πόδια, που χρειάζονται την προσοχή και την αντιμετώπισή μας.

Περισσότερα...

Πώς να παραμείνει το μωρό σας δροσερό το καλοκαίρι

Το βρέφος ή το μικρό μωράκι σας στην ευαίσθητη αυτή ηλικία χρειάζεται την προστασία σας και από τη ζέστη του καλοκαιριού. Χρειάζεται να είναι δροσερό, ενυδατωμένο, ώστε να είναι ευδιάθετο και υγιές και να χαίρεται κι εκείνο τις καλοκαιρινές ημέρες με όλη την οικογένεια.

Περισσότερα...

Το δέρμα του μωρού δέχεται φθορά από το πρώτο καλοκαίρι

Νέες έρευνες δεν αφήνουν αμφισβήτηση για το ότι η ηλιακή ακτινοβολία αρχίζει να προκαλεί φθορά στο δέρμα από το πρώτο κιόλας καλοκαίρι του μωρού σας. Δείτε πώς μπορείτε να το προστατέψετε.

Περισσότερα...

Αντιμετωπίστε τα εγκαύματα από τον ήλιο

Ο καλοκαιρινός καυτός ήλιος, μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα σε ανύποπτο χρόνο στο δέρμα, είτε γιατί ξεχάσαμε να ανανεώσουμε έγκαιρα το αντηλιακό μας, είτε γιατί βρεθήκαμε περισσότερο χρόνο στον δυνατό ήλιο. Αποτέλεσμα, ένα κόκκινο ερεθισμένο δέρμα με έγκαυμα από τις ηλιακές ακτίνες.

Περισσότερα...

Oδηγίες για να μη χαλάσει τις διακοπές σας η ...εξωτερική ωτίτιδα!

Το κολύμπι εκτός από μία εξαιρετική άσκηση αποτελεί  και αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες. Όμως ο συνδυασμός θερμότητας και υγρασίας ευνοεί τη δημιουργία εξωτερικής ωτίτιδας γνωστής και ως «αφτί του κολυμβητή».

Περισσότερα...

Αντηλιακά προϊόντα - μύθοι και αλήθειες

Τι είναι και πώς λειτουργούν τα αντηλιακά προϊόντα; Πώς μας προστατεύουν, πόσο τα χρειαζόμαστε και πώς πρέπει να τα επιλέξουμε; 

Περισσότερα...

Πρώτες βοήθειες σε περίπτωση πνιγμού σε νερό

Πνιγμός ορίζεται ως η αναπνευστική ανεπάρκεια που προκαλείται από εμβάπτιση ή βύθιση σε υγρό στοιχείο και βρίσκεται στην κορυφή των αιτιών θανάτων παιδιών που οφείλονται σε ατύχημα. Προφανώς το πρόβλημα παρουσιάζεται ενισχυμένο σε χώρες με μεγάλο μήκος ακτών όπως η πατρίδα μας.

Περισσότερα...

Ναυτία στο αυτοκίνητο

Ορισμένα παιδιά αισθάνονται δυσάρεστα ή «ανακατεύονται», όπως λέμε, όταν ταξιδεύουν με αυτοκίνητο. Πώς μπορείτε να προλάβετε τη ναυτία, να ανακουφίσετε τα πιτσιρίκια σας και να κάνετε ένα όμορφο ταξίδι;

Περισσότερα...

Προστατέψτε τα παιδιά από τα τσιμπήματα εντόμων

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που οι πληθυσμοί εντόμων, όπως κουνούπια, σφήκες ή μέλισσες πολλαπλασιάζεται και επίσης είμαστε όλοι πιο εκτεθειμένοι φορώντας λιγότερα ρούχα. Πώς μπορείτε να προστατέψετε τα παιδιά σας από τα ενοχλητικά τσιμπήματα εντόμων;

Περισσότερα...

Νερό - πόσο είναι αρκετό;

Πόσο νερό μας χρειάζεται, ιδιαίτερα στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού; Τι άλλο μπορείτε να πιείτε και πώς θα προφυλάξετε τα μικρά παιδιά από τον κίνδυνο αφυδάτωσης;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...