Αρχική σελίδα ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΧΟΛΕΙΟ

Τι θα μάθει το παιδί μου στο Νηπιαγωγείο;

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς,οι γονείς που στέλνουν για πρώτη φορά τα παιδιά τους στο Νηπιαγωγείο συχνά προβληματίζονται για το βήμα αυτό, ανησυχούν κι αναρωτιούνται για το καινούριο περιβάλλον στο οποίο το παιδί τους θα περνάει πολλές ώρες καθημερινά.

Το Νηπιαγωγείο είναι η πρώτη βαθμίδα της εκπαίδευσης, η φοίτησή του είναι πλέον υποχρεωτική και αποτελεί τη βάση της σχολικής πορείας του παιδιού, η οποία θα διαρκέσει πολλά χρόνια ακόμη. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να εξετάσουμε το ζήτημα πολύπλευρα και με σεβασμό.

Περισσότερα...

Ειδική Γλωσσική Διαταραχή ή Δυσφασία

Εκτός από τις Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, δηλαδή τη Δυσλεξία και τη Δυσαριθμησία (διαταραχή του υπολογισμού), υπάρχουν και άλλες καταστάσεις που δυσκολεύουν το παιδί στην ανάπτυξή του και τη μάθηση στο σχολείο. Αυτές δεν τις αποκαλούμε μεν Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, όμως παίζουν καίριο ρόλο στην εμφάνιση μαθησιακών δυσκολιών στο παιδί! Οι σπουδαιότερες από αυτές είναι η Ειδική γλωσσική διαταραχή και η Ελλειμματική προσοχή (με ή χωρίς υπερκινητικότητα).

Περισσότερα...

Μαθησιακές δυσκολίες - ποιά παιδιά αφορά;

Ο όρος «μαθησιακές δυσκολίες» είναι αρκετά γενικός και συχνά προβληματίζει τους γονείς, ιδιαίτερα όταν τα παιδιά τους δυσκολεύονται στο σχολείο ή στο διάβασμα. Τι ακριβώς σημαίνει και πώς θα καταλάβουν εάν αφορά το παιδί τους;

Περισσότερα...

Δασκάλα = αντίπαλος, αντίζηλος ή σύμμαχος;

Δdaskala.jpgασκάλα ή νηπιαγωγός, δεν έχει μεγάλη σημασία, μπαίνει ξαφνικά στη ζωή του μικρού σας πρίγκιπα ή πριγκίπισσας, αλλά και τη δική σας και… την αναστατώνει! Πώς μπορεί να νιώθει η κάθε μαμά για τη δασκάλα του παιδιού της και πώς την αντιμετωπίζει; Διαβάστε παρακάτω και ίσως βρείτε τον εαυτό σας μέσα σε όσα γράφονται!

 

Περισσότερα...

Τι είναι η Δυσλεξία;

Ο όρος «δυσλεξία» αναφέρεται σε μια Ειδική μαθησιακή δυσκολία. Αφορά δηλαδή ειδικά τη σχολική ικανότητα ανάγνωσης και γραφής και δεν πρέπει να συγχέεται με δυσκολίες προφορικής έκφρασης. Με άλλα λόγια, αφορά δηλαδή μαθητές και ενήλικες, και φυσικά όχι παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Κριτήριο για την ύπαρξη δυσλεξίας σ' ένα μαθητή δεν είναι απλώς τα ορθογραφικά λάθη του ή το πόσο απρόσεκτα γράφει. Η δυσλεξία περιέχει πολύ περισσότερες δυσκολίες από αυτό!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...