ΣΧΟΛΕΙΟ

Μαθησιακές δυσκολίες - ποιά παιδιά αφορά;

Ο όρος «μαθησιακές δυσκολίες» είναι αρκετά γενικός και συχνά προβληματίζει τους γονείς, ιδιαίτερα όταν τα παιδιά τους δυσκολεύονται στο σχολείο ή στο διάβασμα. Τι ακριβώς σημαίνει και πώς θα καταλάβουν εάν αφορά το παιδί τους;

Περισσότερα...

Συμβουλές για την επιλογή παιδικού σταθμού ή νηπιαγωγείου

Η επιλογή του κατάλληλου παιδικού σταθμού ή νηπιαγωγείου φέρνει συχνά πονοκέφαλο στους γονείς. Η αγωνία να προσφέρουν στο μικρό τους το καλύτερο είναι μεγάλη, ταυτόχρονα, όμως, αρχίζουν μια αναζήτηση σε έναν νέο και άγνωστο χώρο, έχοντας πάρα πολλά στο μυαλό τους.

Εμείς θα επισημάνουμε, σε συνεργασία με έμπειρη παιδαγωγό, τα βασικότερα που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας και όσα πρέπει να προσέξετε όταν επισκεφτείτε για να γνωρίσετε έναν υποψήφιο παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο για το παιδί σας.

Περισσότερα...

Σκέψεις για το Νηπιαγωγείο - το «πρώτο σκαλί» μιας μεγάλης πορείας

Σκεφτήκαμε να σας δείξουμε με έναν πιο πρωτότυπο και παραστατικό τρόπο τη σπουδαιότητα της φοίτησης του παιδιού σας στην πρώτη σχολική βαθμίδα, που είναι το Νηπιαγωγείο. Γι’ αυτό, παρομοιάζουμε εδώ το Νηπιαγωγείο με το «πρώτο σκαλί» μιας σκάλας, της «σκάλας της εκπαίδευσης».

Περισσότερα...

Σετ μολυβοθήκης με πριγκίπισσα

Η κατασκευή αυτή είναι ένα όμορφο σετ γραφείου για κορίτσια! Με τη βοήθεια της μαμάς, η μικρή μαθήτρια θα έχει στο γραφείο της μια υπέροχη πριγκίπισσα δίπλα στη μολυβοθήκη της. Σας δίνουμε, επίσης, σε κάποια βήματα εναλλακτική λύση για να γίνει πιο απλή η κατασκευή και συνεπώς πιο εύκολη.

 

Βαθμός δυσκολίας: δύσκολο (μέτριο με παραλλαγές)

 

Περισσότερα...

Διάβασμα στην πρώτη δημοτικού - ποιός ο ρόλος του γονιού;

Το παιδί σας θα πάει φέτος στην πρώτη δημοτικού κι εσείς, δικαιολογημένα, ως γονείς είστε αρκετά αγχωμένοι. Ένα βασικό ζήτημα που σας απασχολεί είναι το διάβασμα του παιδιού στο σπίτι και με ποιόν τρόπο θα πρέπει να βοηθήσετε εσείς. Εδώ, σε συνεργασία με έμπειρη δασκάλα, θα σας δώσουμε κάποιες γενικές κατευθύνσεις, ώστε να γνωρίζετε ποιός θα είναι ο ρόλος σας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...