ΣΧΟΛΕΙΟ

Τι θα μάθει το παιδί μου στο Νηπιαγωγείο;

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς,οι γονείς που στέλνουν για πρώτη φορά τα παιδιά τους στο Νηπιαγωγείο συχνά προβληματίζονται για το βήμα αυτό, ανησυχούν κι αναρωτιούνται για το καινούριο περιβάλλον στο οποίο το παιδί τους θα περνάει πολλές ώρες καθημερινά.

Το Νηπιαγωγείο είναι η πρώτη βαθμίδα της εκπαίδευσης, η φοίτησή του είναι πλέον υποχρεωτική και αποτελεί τη βάση της σχολικής πορείας του παιδιού, η οποία θα διαρκέσει πολλά χρόνια ακόμη. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να εξετάσουμε το ζήτημα πολύπλευρα και με σεβασμό.

Περισσότερα...

Πώς να προστατέψετε το παιδί σας από τις ιώσεις στο σχολείο

Ακόμη μία έγνοια που έχουν οι μαμάδες με την έναρξη του σχολικού έτους είναι ότι τα παιδιά, αλλά και ολόκληρη η οικογένεια, θα ταλαιπωρηθούν από τις ιώσεις που με τόση ευκολία μεταδίδονται στις σχολικές αίθουσες. Εδώ, θα βρείτε μερικές πρακτικές συμβουλές για να ελαχιστοποιήσετε όσο γίνεται τον κίνδυνο.

Περισσότερα...

Πρώτη φορά στο Νηπιαγωγείο

Το νήπιο έχει γίνει πλέον υποχρεωτικό και αποτελεί προπαρασκευαστικό στάδιο για το δημοτικό. Και μπορεί το μικρό σας να είναι 5 χρονών και να το θεωρείτε αρκετά μεγάλο, αλλά μην ξαφνιαστείτε καθόλου αν τις πρώτες ημέρες κλάψει μόλις το αποχαιρετήσετε στην πόρτα του νηπιαγωγείου!

Περισσότερα...

Γονείς και παιδιά για πρώτη φορά στην πρώτη δημοτικού

«Φέτος αρχίζουμε σχολείο, πάμε πρώτη τάξη!», θα ακούσετε να λένε οι μαμάδες και οι μπαμπάδες που θα συνοδέψουν τα φρέσκα πρωτάκια για πρώτη φορά στο σχολείο. Σε αυτή την ηλικία του παιδιού, ο γονιός νιώθει συχνά αρκετό άγχος, σαν να αρχίζει κι εκείνος μαζί το σχολείο, γι’ αυτό και λέει «εμείς» αντί «το παιδί»! Πράγματι, η είσοδος στο δημοτικό, είναι κάτι νέο τόσο για το παιδί, όσο και για τον γονιό κι έτσι ο καθένας τους ζει, από τη θέση του, τη δική του αγωνία. Ας δούμε πώς μπορούμε να τη μετριάσουμε.

Περισσότερα...

Ιδέες για νόστιμο και υγιεινό κολατσιό στο σχολείο

Το πιτσιρίκι σας  βαρέθηκε να τρώει το ίδιο τοστ κάθε μέρα και διαμαρτύρεται; Θέλετε να αποφύγετε τα σνακ που είναι γεμάτα θερμίδες και άδεια από θρεπτικές ουσίες; Σας ανησυχεί που το παιδί δεν τρώει τίποτα  όσο είναι στο σχολείο; Θέλετε να του δώσετε κάτι νόστιμο και θρεπτικό μαζί του, αλλά έχετε πολύ λίγο χρόνο να αφιερώσετε στην προετοιμασία του; Ας δούμε κάποιες ιδέες για μερικά εύκολα εναλλακτικά μενού!

Περισσότερα...