Εκδηλώσεις

Οι Ανθρώπινες αξίες γιορτάζουν στο Spring People

Ο Πολυχώρος Spring People φιλοξενεί ένα πρωτότυπο βιωματικό εργαστήριο για παιδιά 6 έως 9 ετών, με θέμα τις Ανθρώπινες Αξίες.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 ώρα 11:00-12:30 και στοχεύει να ενισχύσει και παγιώσει στα παιδιά βασικές πανανθρώπινες αξίες, μαζί με ό,τι πηγάζει από αυτές.

Το σύγχρονο παιδί εισάγεται συχνά σε ρόλους, πέρα από τον αληθινό εαυτό του, στο σπίτι, στο σχολείο, στις παρέες, αναζητώντας το ίδιο, συχνά απεγνωσμένα, την αναγνώριση, την αποδοχή, την ‘πρωτιά’, παραγκωνίζοντας την εσωτερική δύναμη, την πίστη στον εαυτό και την ενότητα.

Η συνάντηση εστιάζει στην αλήθεια των παιδιών και τα προσκαλεί σε δημιουργική εργασία και συνεργασία, μια και η γιορτή των Χριστουγέννων χτυπά μέσα στον άνθρωπο το καμπανάκι της αυτοβελτίωσης και της προσφοράς στον κόσμο γύρω του.

Η συνάντηση αναπτύσσεται και δομείται από: μουσική/τραγούδι, ιστορία/αφήγηση, ρητά και θετικές δηλώσεις, σιωπηλό κάθισμα, ομαδικές δραστηριότητες (εικαστικές τέχνες, δραματοποίηση, παιχνίδια παρατήρησης/συνεργασίας κ.ά.).

Απαιτείται κράτηση θέσης, πληροφορίες στον Πολυχώρο SPRING PEOPLE, Αγαθάρχου 12, Ψυρρή, τηλ. 210 5616300, 6938 141330, 210 3252034.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 15 Δεκεμβρίου 2010

Ο Παραμυθάς που αγαπήσαμε

Ο γνωστός και πολυαγαπημένος μας Παραμυθάς, που ενσαρκώνει ο Νίκος Πιλάβιος,θα κάνει την εμφάνιση του στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84, στην Τεχνόπολις, στο Γκάζι, οδός Πειραιώς 100.

Ο αξιαγάπητος παππούς θα φορέσει το μαγικό του γιλέκο και πετώντας θα φτάσει στο αμφιθέατρο, όπου θα μοιραστεί με τους μικρούς του φίλους τις περιπέτειες του.

 

Ημέρα & ώρα:   Κυριακή, 31 Οκτωβρίου · 11:30 π.μ. - 12:30 μ.μ.
Χώρος:         Τεχνόπολις, Γκάζι, Πειραιώς 100

  

 

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη

 

 

Βιβλιοπαρουσίαση στον Πολυχώρο ΑΓΚΥΡΑ

Το Παιδικό Στέκι του Πολυχώρου ΑΓΚΥΡΑ είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου κάθε Σάββατο πρωί τα παιδιά από 4 ετών μπορούν να συναντήσουν τους αγαπημένους συγγραφείς, να παρακολουθούν μικρές μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές αφηγήσεις και πολλά άλλα... 

Αυτό το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010 στις 11:00 π.μ. τα παιδιά θα συναντήσουν τη γνωστή συγγραφέα Ρώσση-Ζαΐρη Ρένα, με πάνω απο 150 παιδικά βιβλία στο ενεργητικό της και πολλά βραβεία, για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Ποτέ μη δώσεις μπισκοτάκι σε Λυκάκι»

 

Χώρος: ΑΓΚΥΡΑ Πολυχώρος, Σόλωνος 124, Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

Εκδηλώσεις στον Πολυχώρο ΑΓΚΥΡΑ τον Δεκέμβριο

Το Παιδικό Στέκι του Πολυχώρου ΑΓΚΥΡΑ είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου κάθε Σάββατο πρωί τα παιδιά από 4 ετών μπορούν να συναντήσουν τους αγαπημένους συγγραφείς, να παρακολουθούν μικρές μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές αφηγήσεις και πολλά άλλα... 

Ο Δεκέμβριος στον Πολυχώρο Άγκυρα είναι φυσικά αφιερωμένος στα Χριστούγεννα! Δείτε το πρόγραμμα:

 

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση με: την αγαπημένη συγγραφέα Κατερίνα Μουρίκη

Τι θα γίνει: Παρουσίαση και δραματοποίηση του νέου της βιβλίου «Το χαμόγελο των Χριστουγέννων» ενώ θα κάνει αναφορά και στο βιβλίο της «Χριστούγεννα Πρωτούγεννα».

 

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση με: το νέο συγγραφέα Βασίλη Τερζόπουλο

Τι θα γίνει: Παρουσίαση και δραματοποίηση του πρώτου του χριστουγεννιάτικου βιβλίου με τίτλο «O παράξενος επισκέπτης της ονειρούπολης».

 

Σάββατο  18 Δεκεμβρίου 2010  

Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα: Η παρέα των καλικαντζάρων

Τι θα γίνει: Δραματοποίηση της ιστορίας «Τα Χριστούγεννα του βασιλιά Σαλίγκαρου» της Ιωάννας Ντακόλια. Συζήτηση για τις παραδόσεις και την ιστορία των καλικανζάρων, τραγούδια, ζωγραφική και κατασκευή χριστουγεννιάτικης κάρτας.

 

Χώρος: ΑΓΚΥΡΑ Πολυχώρος, Σόλωνος 124, Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

Μικρόπολις - μια πόλη θαύμα στην καρδιά της Αθήνας

Μια πολιτεία «θαύμα!» με πολύ ιδιαίτερες θεματικές Γειτονιές, που δεν θυμίζουν καθόλου αυτές που ζουν σήμερα τα παιδιά, θα στηθεί από 23 έως και 26 Σεπτεμβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, μεταμορφώνοντάς την για 4 ημέρες σε Μικρόπολις!

Παιδιά από 6 έως 13 ετών θα επισκεφτούν τις 8 συναρπαστικές Γειτονιές της για να πάρουν μέρος σε καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις. Μέσα από μία σειρά θεματικών διαδραστικών εμπειριών θα μάθουν για το περιβάλλον, την οδική ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την υγιεινή διατροφή, την υπεύθυνη υιοθεσία σκύλου, την τεχνολογία και τις αξίες του αθλητισμού.

Οι Γειτονιές που θα στηθούν είναι: Η Γειτονιά της Φύσης, Η Γειτονιά όλων των Ανθρώπων, Η Γειτονιά της Γεύσης, Η Γειτονιά της Τεχνολογίας, Η Γειτονιά της Χαράς, Η Γειτονιά του Αθλητισμού, Η Γειτονιά της Οδικής Ασφάλειας, Η Γειτονιά του Φίλου μας του Σκύλου.

«Ξεναγός» των παιδιών στη Μικρόπολις είναι η μικρή Πόλυ! Ένα 10χρονο κορίτσι που ζει στην Αθήνα, ονειρεύεται όμως μια πόλη πιο ανθρώπινη, πιο όμορφη, πιο δίκαιη και πιο διασκεδαστική!

Για να δημιουργηθούν οι 8 Γειτονιές, συμβάλλουν 20 σημαντικοί μη κερδοσκοπικοί φορείς, όπως Περιβαλλοντικές και Ανθρωπιστικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα και τέλος έμπειροι Εμψυχωτές και ειδικοί στα Παιχνίδια Δράσης.

Η Μικρόπολις τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Δήμου Αθηναίων και του Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων.

Το mamakid έχει τη χαρά να είναι χορηγός επικοινωνίας της Μικρόπολις!

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά και 8 ευρώ για τους ενήλικες-συνοδούς. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε ενήλικες που δεν συνοδεύουν παιδιά. Το ευρύ κοινό μπορεί να επισκεφτεί τη Μικρόπολις το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Σεπτεμβρίου τις ώρες 10.00 - 19.00, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. 

Επισκεφτείτε το www.mikropolisfestival.gr για ακόμη περισσότερες πληροφορίες!

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 30 Αυγ. 2010