ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Ανακύκλωση στο σπίτι

Η ανακύκλωση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία και έχουμε εξοικειωθεί πλέον με αυτή. Ωστόσο, όσο νωρίτερα καλλιεργήσουμε στα παιδιά την οικολογική συνείδηση, τόσο πιο βαθιά θα του εντυπωθεί ο σεβασμός και η αγάπη προς το περιβάλλον.

Περισσότερα...

Περιβαλλοντικές δραστηριότητες για εκδρομή στη θάλασσα

Σίγουρα στη θάλασσα το πιο όμορφο πράγμα για τα παιδιά είναι ένα διασκεδαστικό μπάνιο, αλλά ίσως βρεθείτε στην παραλία κάποια άλλη ώρα, π.χ. αργά το απόγευμα ή ίσως τα πιτσιρίκια ζητούν κάτι εναλλακτικό και πιο ξεκούραστο ανάμεσα στις βουτιές! Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να γνωρίσετε καλύτερα μαζί με τα παιδιά το περιβάλλον κοντά στη θάλασσα.

Περισσότερα...

Περιβαλλοντικές δραστηριότητες για εκδρομή στο βουνό

Το καλοκαιρινό «μενού» της οικογένειας συχνά περιλαμβάνει εκδρομές στη φύση, αφού ο καιρός είναι ιδανικός και οι γονείς βρίσκουν περισσότερο χρόνο να αφιερώσουν στα παιδιά τους και στις οικογενειακές στιγμές. Σε περίπτωση που ο προορισμός σας είναι το βουνό ή ακόμη και κάποιο άλσος ή μεγάλο πάρκο, σκεφτήκαμε για εσάς μερικές δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να έρθουν σε πιο στενή επαφή με τη φύση, κάτι που στερούνται πολύ περισσότερο από όσο φανταζόμαστε, αφού μεγαλώνουν ανάμεσα στο τσιμέντο.

Περισσότερα...