ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2011

Στις  5 Ιουνίου ολόκληρη η υφήλιος  γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ο εορτασμός αυτός στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη. Διαβάστε για τη θέσπισή της και για τις ευκαιρίες που θα έχουν τα παιδιά σε δράσεις με αφορμή την ημέρα αυτή.

Περισσότερα...

Ανθοκομικές εκθέσεις 2011 - μια πολύχρωμη βόλτα!

Ολόκληρος ο Μάιος είναι μια γιορτή των λουλουδιών! Η φύση στην εξοχή, αλλά και στην πόλη βάζει τα καλά της και μας μαγεύει με χρώματα και μυρωδιές! Μην αμελήσετε να επισκεφτείτε μια κοντινή σας ανθοκομική έκθεση παρέα με τα παιδιά, που θα ξετρελλαθούν από το πλήθος γλαστράκια και φυτά και μια καλή ιδέα είναι να τους αγοράσετε ένα γλαστράκι για να το «υιοθετήσουν»! Παρακάτω αναφέρονται οι εκθέσεις που λειτουργούν:

57η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς  -  28 Απριλίου 2011 - 15 Μαΐου 2011 (στο Άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος)

25η Γιορτή λουλουδιών Βάρκιζας  -  28 Απριλίου - 15 Μαΐου 2011  (στην παραλία του ΕΟΤ)

7η Ανθοκομική έκθεση Γουδή - 30 Απριλίου - 15 Μαΐου 2011 (στο Νέο Πάρκο Γουδή)

Το πράσινο ευνοεί την υγεία του ανθρώπου

Όλοι μας έχουμε νιώσει την ηρεμία και την ευεξία που προσφέρει το πράσινο, όταν βρισκόμαστε σε μια εκδρομή στη φύση ή απλώς κάνουμε μια βόλτα σε ένα άλσος με δέντρα και χορτάρι. Πράγματι, μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις αποδεικνύει επιστημονικά τη μεγάλη σημασία που έχει το πράσινο στην υγεία του ανθρώπου. 

Περισσότερα...

Φυτέψτε ένα λουλούδι για την άνοιξη!

Έχετε σκεφτεί, ιδιαίτερα εάν κατοικείτε σε μια πόλη γεμάτη πολυκατοικίες, ότι μπορείτε να απασχοληθείτε όμορφα με το παιδί σας με μια όμορφη δραστηριότητα κηπουρικής και να έρθετε πιο κοντά στη φύση; Θα το βοηθήσετε να γνωρίσει καλύτερα το πώς μεγαλώνει ένα λουλούδι και θα έχει το δικό του γλαστράκι, που θα χαρεί να φροντίζει!

Περισσότερα...

Οικονομία και οικολογία πάνε μαζί!

Όσο οι οικονομικές συνθήκες δυσκολεύουν, καλούμαστε να αλλάξουμε λίγο τον τρόπο ζωής μας στην καθημερινότητα και στα σπίτια μας. Υπάρχουν πολλά και απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να εξοικονομήσουμε χρήματα στον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά να βοηθήσουμε ταυτόχρονα και τον πλανήτη! Άλλωστε, οικολογία και οικονομία πάνε μαζί!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...