Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διατροφικές Συμβουλές

Διατροφικές Συμβουλές

Συμβουλές & ιδέες για το μέλι από τον Γουίνι το αρκουδάκι

Ο Γουίνι το αρκουδάκι μας δίνει συμβουλές και ιδέες για την αγαπημένη του τροφή... το μέλι! 

Περισσότερα...

Το φαγητό «απ’ έξω» παχαίνει τα παιδιά

Φαγητά απ’ έξω, που τα παιδιά τρώνε είτε όταν βρίσκονται στο σχολείο, στη βόλτα ή σε φίλους, αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα που οδηγεί στην παχυσαρκία.

Περισσότερα...

Καστανό ή άσπρο ρύζι;

Σημαντική πηγή υδατανθράκων, συχνή επιλογή ως συνοδευτικό σε γεύματα, αλλά και πρώτη ύλη για πιάτα με λαχανικά και άλλα υλικά με μεγάλη ποικιλία για τη δημιουργία ριζότου, το ρύζι αποτελεί σημαντικό μέρος της διατροφής μας. Μήπως, όμως, πρέπει να αρχίσουμε να επιλέγουμε το καστανό ρύζι έναντι του άσπρου για το διαιτολόγιό μας;

Περισσότερα...

Τροφές που μπορεί να φάει μόνο του το μωρό σας

Το μωράκι σας μεγαλώνει, αρχίζει να τρώει στερεές τροφές, που σημαίνει τις κρέμες του πέρα από το γάλα και μπαίνει στις γεύσεις και τις τροφές των «μεγάλων». Πριν μεγαλώσει πολύ, ώστε να τρώει μόνο του με το κουτάλι, υπάρχει ένα χαριτωμένο ενδιάμεσο στάδιο, όπου το μωρό αρχίζει να χρησιμοποιεί τα χεράκια του, περίπου στον 8ομήνα, για να φάει ορισμένες τροφές.

Περισσότερα...

Μαμά, θέλω πάλι γλυκάκι!

Τι γίνεται όταν έχετε ένα πιτσιρίκι που… λατρεύει τα γλυκά; Ακόμη κι αν δεν έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια παχυσαρκίας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βάλετε κάποια όρια στην κατανάλωση των γλυκών και της ζάχαρης στην κρίσιμη αυτή ηλικία.

Περισσότερα...

Τι είναι τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά;

Tα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το πλατύ κοινό και τους επιστήμονες για τη χρησιμότητα των τροφίμων ή των διατροφικών συμπληρωμάτων που περιέχουν προβιοτικά ή πρεβιοτικά.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...