Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διατροφικές Συμβουλές

Διατροφικές Συμβουλές

"Πιάτο" αντικαθιστά τη διατροφική πυραμίδα

Ένα πιάτο έρχεται για να αντικαταστήσει τη διατροφική πυραμίδα και να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πιο εύκολα τις σωστές διατροφικές επιλογές της ημέρας και να εφαρμόσουμε πιο εύκολα μια ισορροπημένη διατροφή.

Περισσότερα...

Το φαγητό του καλοκαιρινού ταξιδιού

Ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο (ή τρένο ή πούλμαν) είναι η αρχή των διακοπών! Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα, αλλά οπωσδήποτε οι πολλές ώρες ακινησίας στο αυτοκίνητο δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο για εκείνα και… τους συνοδούς τους! Μέσα σε όλα, πρέπει και να φροντίσετε για τα γεύματά τους καθ’ οδόν κι εμείς σας βοηθάμε να οργανώσετε τα γεύματα του ταξιδιού με πρακτικές λύσεις και συμβουλές!

Περισσότερα...

Ειδικά βρεφικά γάλατα

Έχει παρατηρηθεί έντονη δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια στη βιομηχανία γάλακτος, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης όλων των βρεφών. Πρόκειται για προϊόντα που χαρακτηρίζονται ως «ειδικά γάλατα» και που απευθύνονται σε βρέφη με συγκεκριμένα προβλήματα, από απλούς κολικούς ή δυσκοιλιότητα, έως ειδικά γάλατα για βρέφη με ιδιαίτερα σοβαρές παθήσεις, όπως η γαλακτοζαιμία.

Περισσότερα...

Τα φρούτα του καλοκαιριού

Η φύση μας φέρνει το καλοκαίρι πολύ αγαπημένα φρούτα, με γεύσεις που μας ξετρελαίνουν και κυρίως μας δροσίζουν τις ζεστές ημέρες, προσφέροντάς μας ταυτόχρονα πλούσια θρεπτικά συστατικά. Δεν είναι τυχαίο ότι τα φρούτα του καλοκαιριού περιέχουν πολύ νερό, αρκετή ζάχαρη για ενέργεια, φυτικές ίνες και φυσικά πλήθος βιταμινών! Η μητέρα φύση ξέρει ότι χρειαζόμαστε το καλοκαίρι άφθονο νερό για να ξεδιψάσουμε και γρήγορη ενέργεια, χωρίς να επιβαρύνουμε πολύ το πεπτικό μας σύστημα.

Περισσότερα...

Η νέα τάση στη σωστή διατροφή: τρώτε αληθινό φαγητό!

Ως απάντηση στα εξειδικευμένα πολύπλοκα προγράμματα διατροφής, τις αναλυτικές οδηγίες για θερμίδες και ποσοστά τροφών και την υπερβολική ενασχόληση με αριθμούς, έρχεται μια νέα τάση για την ισορροπημένη διατροφή που συνοψίζεται σε μία μόνο φράση: «τρώτε αληθινό φαγητό»!

Περισσότερα...

Ασφάλεια στο τραπέζι σας

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που σχετίζεται με την υγεία όλης της οικογένειας είναι η ασφάλεια στο φαγητό που καταναλώνεται, ώστε να είναι σε καλή κατάσταση, φρέσκο και χωρίς μικρόβια που μπορεί να απειλήσουν την υγεία. Διαβάστε τι πρέπει να έχετε υπόψη σας κατά την προετοιμασία του φαγητού, για να σερβίρετε μόνο νόστιμο και καθαρό φαγητό!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...