Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διατροφικές Συμβουλές

Διατροφικές Συμβουλές

5 συμβουλές για την καλοκαιρινή διατροφή των παιδιών

Στις καλοκαιρινές διακοπές το πρόγραμμα είναι πιο χαλαρό, η δυνατότητα για σπιτικό φαγητό πιο περιορισμένη και μερικές φορές η σωματική δραστηριότητα λιγότερη. Έτσι, αρκετά παιδιά επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές διακοπές με αυξημένο βάρος και με συνήθειες μη ισορροπημένης διατροφής. Τι θα πρέπει να προσέξετε για την καλοκαιρινή διατροφή των παιδιών αυτό το καλοκαίρι;

Περισσότερα...

Η διατροφή της μητέρας κατά τη διάρκεια της γαλουχίας

Ας δούμε τις συμβουλές της ειδικού για τη διατροφή που χρειάζεται μια μητέρα που θηλάζει, ώστε να παραμένει καλυμμένη από θρεπτικά συστατικά και υγιής τόσο εκείνη, όσο και το μωράκι της σε αυτή την όμορφη, αλλά και απαιτητική διατροφικά περίοδο.

Περισσότερα...

Ντομάτα - θρεπτική αξία και συνταγές

Η ντομάτα είναι από τα αγαπημένα λαχανικά στην ελληνική διατροφή, καθώς είναι νόστιμη, δροσιστική, συνοδεύει τέλεια τα γεύματα ως σαλάτα ή σε σάλτσες και επίσης είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Διαβάστε τα οφέλη της και επίσης τις εύκολες και νόστιμες συνταγές που σας προτείνουμε.

Περισσότερα...

Η κρυμμένη ζάχαρη στα γεύματα

Τα τελευταία χρόνια έπειτα από εκτεταμένες εκστρατείες ενημέρωσης για την παχυσαρκία και την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν και προσπαθούν να μετριάσουν την ποσότητά της στα γεύματα. Ωστόσο, τα παιδιά καταναλώνουν αρκετές ποσότητες ζάχαρης που βρίσκεται ως πρόσθετο μέσα στα τρόφιμα ή «καμουφλαρισμένη» με άλλα ονόματα, όπως σιρόπι μαλτόζης, φρουκτόζη, σιρόπι καλαμποκιού, δεξτρόζη, κ.α.

Περισσότερα...

Πώς θα χάσει βάρος το παιδί σας; Αν χάσετε κι εσείς!

Η απώλεια βάρους του γονιού προς τα φυσιολογικά όρια είναι παράγοντας-κλειδί για την επιτυχία στην απώλεια βάρους του παιδιού, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Άλλωστε, έτσι θα έχετε "με ένα σμπάρο, δυο τρυγώνια"!

Περισσότερα...

Περισσότερες φυτικές ίνες στο πιάτο του

Οι φυτικές ίνες είναι γνωστό ότι συντελούν ιδιαίτερα στη σωστή λειτουργία του εντέρου και βοηθούν στον φυσικό «καθαρισμό» των πεπτικών οδών. Βοηθούν στον έλεγχο του βάρους και της όρεξης και ρυθμίζουν τη χοληστερόλη και τη γλυκόζη στον οργανισμό, θέτοντας τη βάση για καλή υγεία από την παιδική ηλικία.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...