Ο Σεπτέμβριος στο Παιδικό Μουσείο

Ανοίγει τις πόρτες του το Παιδικό Μουσείο από το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου για να υποδεχτεί τους μικρούς φίλους στα εκθέματα και τα εργαστήριά του.        

Από το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρες 10.00 – 15.00, το «Παιδικό Μουσείο – Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων» με τη συνεργασία του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου ανοίγει και πάλι για το κοινό με τα γνωστά και αγαπημένα εκθέματά του:

  • «Ανακαλύπτω τον εαυτό μου, θεματική ενότητα: Πώς κινούμαι;» - χορηγός: KRAFTFOODS
  • «Κουζίνα, ανακαλύπτω τον κόσμο του μπισκότου» - χορηγός: Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Α.Ε.
  • «Εργοστάσιο» - χορηγός: Cheetos
  • «Η Αγορά» - χορηγός ενότητας «φαρμακείο»: ISO-PLUSA.E.
  • «Γεια σου, Πυθαγόρα!»
  • «Η Σοφίτα»
  • «Συλλογές παιδιών»
  • «Μέσα στο νερό»
  • «Παιχνιδότοπος, θεματική ενότητα: χτίζω και δημιουργώ» (για παιδιά 3-6 χρόνων)

καθώς και με το Παιχνιδοπωλείο και το Υλικοπωλείο!

 

Ειδικά το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Σεπτεμβρίου, μουσικοπαιδαγωγοί και συνεργάτες του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου θα υποδέχονται το κοινό και θα κατασκευάζουν μαζί τους μουσικά όργανα και θα «δημιουργούν» τη δική τους ξεχωριστή μουσική.

 

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα:

«Με το ένα, με το δύο, με το τρία», για παιδιά 3-6 χρόνων

Πόσα διαφορετικά παιχνίδια γνωρίζουμε; Πόσα από αυτά έχουμε παίξει; Τα παιδιά μοιράζονται ιδέες, εμπειρίες και επιθυμίες παιχνιδιών και μέσα από αλυσιδωτούς γρίφους ανακαλύπτουν το παιχνίδι που θα παίξουν.

«Γραμματογλυκίσματα», για παιδιά 7-12 χρόνων

Τα γράμματα μπορούμε να τα γράψουμε, να τα διαβάσουμε, αλλά και να τα σχεδιάσουμε. Τα παιδιά αφού πειραματιστούν με τις συλλογές της κουζίνας (υλικά, σκεύη κ.λπ.) φτιάχνουν τη δική τους ζύμη, με την οποία θα σχεδιάσουν γράμματα και λέξεις.

 

Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι:11.00 – 11.45, 12.00 – 12.45, 13.00 – 13.45, 14.00 – 14.45

H οικονομική συμμετοχή είναι 7 ευρώ για κάθε παιδί & ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

 

Το Σεπτέμβριο, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό μόνο τα Σαββατοκύριακα.

 

Πληροφορίες για το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Αντλούν τα θέματά τους από την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει έχοντας πάντα ως στόχο τη σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία. Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα παιδιά αλληλεπιδρούν με τα αντικείμενα των συλλογών παρατηρούν, ανακαλύπτουν και εκφράζονται δημιουργικά!  

Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου-Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων” με τη συνεργασία του σωματείου “Ελληνικό Παιδικό Μουσείο” είναι Τρίτη έως Παρασκευή 10:00–14:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00-15:00. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.

 

“Παιδικό Μουσείο-Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων”, με τη συνεργασία του σωματείου “Ελληνικό Παιδικό Μουσείο”, Κυδαθηναίων 14 Πλάκα, 2103312995, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , www.hcm.gr

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 9 Σεπτεμβρίου 2011