Εργαστήριο δημιουργικής κίνησης για παιδιά

Εργαστήρια Δημιουργικής Κίνησης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 στο Πολιτιστικό Κέντρο "Ακαδήμεια" για παιδιά από 3 ετών. Τα παιδιά 3-6 ετών θα ανακαλύψουν "Το φθινόπωρο", ενώ τα μεγαλύτερα 6-12 ετών "Τα 4 στοιχεία της φύσης: Γη".

Η δημιουργική κίνηση απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια από 3 χρονών και πάνω. Είναι ένα μάθημα κίνησης και αυτοσχεδιασμού, βασισμένο στην ενεργή και δημιουργική συμμετοχή των παιδιών. Δίνοντας το πλαίσιο και τα κατάλληλα για κάθε ηλικία ερεθίσματα, τα παιδιά χορεύουν, παίζουν, συνεργάζονται, φαντάζονται, προτείνουν, αυτοσχεδιάζουν, ζωντανεύουν παραμύθια με τις κινήσεις τους. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει ασκήσεις, παιχνίδια, δραστηριότητες, αφηγήσεις.

Στόχος των μαθημάτων είναι η απόκτηση συνείδησης του σώματος, η πρόοδος στις κινητικές δεξιότητες, η καλλιέργεια της συνεργασίας και κυρίως η ανακάλυψη της προσωπικής κίνησης του κάθε παιδιού.

 

Ημέρα & ώρα: Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011, για παιδιά 3-6 ετών: 11:00 π.μ.– 12:00μ., για παιδιά 6-12 ετών: 12:00μ. – 1:00μ.μ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος,  τηλ.: 210-5125600, www.akademeia.gr, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.