Μασάζ και Γιόγκα για μωρά με τις μαμάδες τους

Τα μωρά από 40 ημερών μπορούν να απολαύσουν μαζί με τις μαμάδες τους μασάζ και γιόγκα στις συναντήσεις που διοργανώνει το Εργαστήρι του Θεάτρου Πόρτα, σε ένα ταξίδι στον κόσμο των βρεφών και στη χώρα της μητρότητας.

Η εισηγήτρια Florence Lalanne, infant massage & baby yoga instructor, αναφέρει για το εργαστήριο:

«Θα έχουμε δυο «ακριβείς χάρτες» που θα μας καθοδηγούν πιστά στις ανάγκες του μωρού: το βρεφικό μασάζ και τη βρεφική γιόγκα, στοιχεία βασικά για  τη  μητρική  φροντίδα  λόγω των πολλαπλών ωφελειών τους σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής του μωρού .

Το βρεφικό μασάζ ”πλάθει” σώμα & ψυχή για τις υψηλότερες προδιαγραφές της Ζωής. Απαντάει σε μια ενστικτώδη αλλά και επιτακτική ανάγκη του μικρού ανθρώπου. Επαναφέρει το μωρό σε μια κατάσταση ισορροπίας και ευεξίας και όντας απαλλαγμένο από τις μικρές ενοχλήσεις και δυσκολίες είναι πια  «διαθέσιμο» για τον εαυτό τουκαι την ανάπτυξή του.
Η βρεφική γιόγκα είναι η επέκταση του μασάζ και βοηθά τοίδιο το μωρό να είναι  ενεργητικό, ναεκφράζει την ανάγκη του να ανακαλύπτεικαι να εξερευνά το περιβάλλον  μέσα στην  ασφάλεια της  αγκαλιάς σας.

Επίσης, θα αναφερθουμε σε βασικά ζητήματα που απασχολούν τους νέους γονείς όπως το κλάμα, ο θηλασμός, ο  ύπνος, η  ανάπτυξη και οι ανάγκες των βρεφών και θα  διευρύνουμε  το πλαίσιο αντιλήψεων και επιλόγων που έχουμε.

Ανάμεσα στους στόχους μας είναι  ένας  άλλος τρόποςαλληλεπίδρασης με το μωρό σας,  μια  υποστήριξη στο «τεράστιο έργο» της ανατροφής ενός παιδιού και η χαρά και ο ενθουσιασμός, δυο κινητήριες δυνάμεις που μετατρέπουν την ρουτίνα και την ψυχική κούραση σε μια «μαγική» καθημερινότητα

 

Διάρκεια: 16 ώρες

Ημερομηνίες: 20 Οκτωβρίου- 15 Δεκεμβρίου - Κάθε Πέμπτη 11.00-13.00

Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου, Μελίνας Μερκούρη 54, 115 21, Κολωνάκι, (πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο)
Για πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ. 210 3249829, http://www.portatheatre.gr , email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 20 Σεπτεμβρίου 2011