Παρουσίαση του μουσικού παιχνιδοβιβλίου «Σίντο – Περιπέτεια στη Μουσικοχώρα»

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011, ώρα 5:00μ.μ. – 7:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του μουσικού παιχνιδοβιβλίου «Σίντο – Περιπέτεια στη Μουσικοχώρα» της Ειρήνης Τζούμα, των Εκδόσεων «Εν πλω» με τη Λήδα Βαρβαρούση εικονογράφο να ζωγραφηγείται το παραμύθι, εικαστικές δραστηριότητες και παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού κλειστού χώρου για παιδιά 3-9 ετών.

Το μουσικό παιχνιδοβιβλίο  «Σίντο – Περιπέτεια στη Μουσικοχώρα» είναι το πρώτο πρόγραμμα Μουσικής Προπαιδείας στην Ελλάδα που είναι οργανωμένο σε ένα παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού. Μέσα από αυτό το παιχνίδι το πρόγραμμα οργανώνει όλη την προβλεπόμενη «ύλη» μουσικής προπαιδείας για το Νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα υλικό, με επιτραπέζια παιχνίδια, σαφής οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και αναλυτικά σχέδια μαθημάτων, σε εικονογράφηση της Λήδας Βαρβαρούση. Περιέχει και cd στο οποίο τραγουδάει η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και ερμηνεύουν έργα κλασσικού ρεπερτορίου μουσικοί του Κλασσικού Ωδείου.

Θα γίνει επίσης βιντεοπροβολή από την εφαρμογή του σε νηπιαγωγεία, ωδεία και πρώτες τάξεις Δημοτικού Σχολείου, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα και την εικονογράφο.

Η παρουσίαση του προγράμματος απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, εκπαιδευτικούς μουσικής και φυσικά σε παιδιά.

 

Ελεύθερη είσοδος

 

Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια»,Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος,  τηλ.: 210-5125600, www.akademeia.gr