Ο Δεκέμβριος στον «Ελληνικό Κόσμο»

Τα Κυριακάτικα Προγράμματα Δεκεμβρίου στον Ελληνικό Κόσμο περιμένουν τα παιδιά με Χριστουγεννιάτικο άρωμα...

 

«Ξετυλίγοντας το κουβάρι της γραφής» - Κυριακή 5/12/2010

Γραμμικές και ιερογλυφικά σύμβολα μας έφεραν στο φως πολλά. Ρώσικα, κινέζικα και ελληνικά, όλα θα μπούνε στη σειρά!

Με αφορμή την έκθεση «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών», τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία της γραφής. Γιατί ο άνθρωπος ένιωσε την ανάγκη να δημιουργήσει γραπτό κώδικα επικοινωνίας; Γιατί ανέπτυξε η ανθρωπότητα διαφορετικά είδη γραφής; Δύο ομάδες εξερευνητών, του Ιάσονα και της Άρτεμης, μέσα από ένα κυνήγι θησαυρού και διάφορες δοκιμασίες θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία της γραφής αλλά και των διαφορετικών γλωσσών. Αφετηρία η Αίγυπτος, η Μεσοποταμία, η Ελλάδα της αρχαιότητας, ο δίσκος της Φαιστού, η Γραμμική Α΄ και η Γραμμική Β΄ και κατάληξη όλες οι γλώσσες του σήμερα… Τα παιδιά θα ανακαλύψουν ιστορικές πληροφορίες μέσα από το παιχνίδι και από άλλες μορφές βιωματικών δραστηριοτήτων.

Απευθύνεται σε νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού. Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 212 254 0600 (κωδικός 0610) ή στο 212 254 0610.

  

«Χριστουγεννιάτικες ιστορίες» - Κυριακή 12/12/2010

Τα Χριστούγεννα έρχονται και μέσα από την αφήγηση μιας ιστορίας, τα παιδιά θα ταξιδέψουν σε έναν κόσμο γιορτινό!

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μικροί φίλοι τη γιορτή των Χριστουγέννων και το συμβολισμό της. Με αφετηρία την αφήγηση τριών χριστουγεννιάτικων ιστοριών για τους καλικάντζαρους, αλλά και τον Άγιο Βασίλη, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα και να αναπτύξουν τη δημιουργική φαντασία τους αξιοποιώντας τέχνες και τεχνικές: δραματοποίηση, εικαστική δημιουργία και κουκλοθέατρο.

Απευθύνεται σε νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού. Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 212 254 0600 (κωδικός 0611) ή στο 212 254 0611.

 

«Γλυκά Χριστούγεννα» - 19/12/2010

Τα Χριστούγεννα το δέντρο θα γεμίσει με δώρα και το στομάχι με γλυκά! Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες, βασιλόπιτα στολίζουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι... αλλά κι ένα σοκολατένιο αστέρι που θα φτιάξουν τα παιδιά!

Με σκοπό να γνωρίσουν τις «γλυκές» παραδόσεις των Χριστουγέννων, τα παιδιά ανακαλύπτουν χριστουγεννιάτικα γλυκά –της χώρας μας και όχι μόνο– αλλά και τα έθιμα διάφορων περιοχών της Ελλάδας σχετικά με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στη διάρκεια του προγράμματος οι μικροί φίλοι θα παίξουν με εικόνες και γεύσεις εμπνευσμένες από τα γλυκά που παρασκευάζουν οι νοικοκυρές σε όλο τον κόσμο τις ημέρες των Χριστουγέννων και, στη συνέχεια, θα κατασκευάσουν το δικό τους τετράδιο συνταγών!

Θα είναι ένα γλυκό ταξίδι ανά την Ελλάδα και τον κόσμο γεμάτο μυρωδιές, αρώματα, γεύσεις χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων. Στο τέλος, τα παιδιά θα αξιοποιήσουν δημιουργικά την τέχνη της ζαχαροπλαστικής για να παρασκευάσουν όλα μαζί ένα σοκολατένιο αστέρι πασπαλισμένο με χριστουγεννιάτικη χρυσόσκονη!

Απευθύνεται σε νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού. Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 212 254 0600 (κωδικός 0612) ή στο 212 254 0612.