Επίσκεψη στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

Επισκεφτήκαμε το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας και κάνοντας το ταξίδι μας στη διαδραστική έκθεση «Ποιός είμαι εγώ;» ανακαλύψαμε περισσότερο τον εαυτό μας, φτιάξαμε ένα υπέροχο δικό μας παραμύθι και φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Μπαίνοντας στον φωτεινό και πεντακάθαρο χώρο του μουσείου μας περίμεναν τα χαμογελαστά πρόσωπα των εμψυχωτών του. Η απαλή μουσική που ακουγόταν μας δημιούργησε αμέσως τη διάθεση να βυθιστούμε στο ταξίδι που προτείνει η διαδραστική έκθεση του μουσείου, αυτό της ανακάλυψης του εαυτού μας!

Στο ταξίδι αυτό, σύντροφός μας είναι ο Σωκράτης, το χαριτωμένο κοτοπουλάκι - μασκώτ του μουσείου, του οποίου τα ίχνη από τα ποδαράκια του μπορεί να δείτε στο πάτωμα!!!

Τα παιδιά στην επίσκεψή τους στο μουσείο ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν ανάγκες, οι βασικές και εκείνες που μας κάνουν να ζούμε πιο καλά, στο δέντρο των αναγκών. Αναζητούν τα ταλέντα τους στον κήπο με τα λουλούδια και εντοπίζουν τις αδυναμίες τους,  καθώς και τρόπους να τις ξεπερνούν.

Αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους, συνδυάζουν τις εκφράσεις του Σωκράτη με τα συναισθήματα, ονειρεύονται και γράφουν τις μυστικές επιθυμίες τους στο ξωτικό του μουσείου!

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό το μεγάλο βιβλίο των παραμυθιών, όπου μπορεί κανείς να φτιάξει το δικό του παραμύθι, όπως το φαντάζεται! Τα παιδιά διαλέγουν ήρωες, τοπία και δράσεις, για να φτιάξουν το παραμύθι τους, που θα είναι πραγματικά μοναδικό και δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο!

Η διαδραστική έκθεση του μουσείου υλοποιείται σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο του Βελγίου, είναι  προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα και απευθύνεται σε παιδιά από  4 ετών.

Το μουσείο είναι ανοιχτό κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ., ενώ στη 1.00 μ.μ. οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν στα δημιουργικά εργαστήρια.

Στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιούνται πολύ ενδιαφέροντα εργαστήρια για διάφορες ηλικίες από 4 ετών, εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια για ενήλικες, καθώς και γενέθλια για παιδιά δημοτικού!

Η είσοδος στο μουσείο είναι 4 ευρώ.

 

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, Καρατζά 7, 117 41 Φιλοπάππου, τηλ. 210 9218329, www.mce.gr.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 7 Φεβρουαρίου 2011