ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μέσα από την ενότητα αυτή, προσπαθούμε μαζί να αποκωδικοποιήσουμε τον ψυχικό κόσμο του παιδιού και την εξέλιξή του, καθώς αυτό αναπτύσσεται. Ο γονιός που κατανοεί καλύτερα το παιδί του, είναι σε θέση να επικοινωνεί καλύτερα και πιο αποτελεσματικά μαζί του και η διαπαιδαγώγησή του, όπως και η μεταξύ τους σχέση, μεταβαίνουν σε καλύτερο επίπεδο.
 

Εκπαίδευση για την τουαλέτα – τι άλλο μπορεί να σημαίνει;

Ανάμεσα στην ηλικία των 2,5 έως 3,5 ετών το παιδί, αλλά και οι γονείς, ζουν μια σημαντική κατάκτηση, την εκπαίδευση για την τουαλέτα και την κατάργηση της πάνας. Εκτός, όμως, από το ότι καταργούμε την πάνα και την αλλαξιέρα, ότι βάζουμε στη ζωή μας το γιογιό και τα καινούρια υφασμάτινα βρακάκια και ότι το παιδί μας ειδοποιεί πότε θέλει τουαλέτα, τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτό το αναπτυξιακό βήμα;

Περισσότερα...

Η αυτοεκτίμηση του παιδιού σας

Όλοι οι γονείς θέλουμε τα παιδιά μας να είναι χαρούμενα, να πιστεύουν στον εαυτό τους και να έχουν αυτοπεποίθηση. Η βάση αυτών των συναισθημάτων είναι η υγιής και υψηλή αυτοεκτίμηση.

Περισσότερα...

Γιατί τα παιδιά μας είναι ανικανοποίητα;

Ένα από τα πράγματα που προβληματίζουν συχνά τους γονείς της σημερινής εποχής είναι ότι τα παιδιά τους, παρόλο που έχουν στη διάθεσή τους πλήθος αγαθών, πολύ ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης, άφθονους τρόπους ψυχαγωγίας και πληθώρα παιχνιδιών δείχνουν να μην είναι ευχαριστημένα. Η γκρίνια είναι συχνό φαινόμενο και «τα πάντα» φαίνεται πως δεν είναι αρκετά.

Περισσότερα...