1 - 3 ετών

Μυστικά για να κερδίσετε τις καθημερινές «μάχες» με τα παιδιά προσχολικής ηλικίας

Προσπαθείτε να κάνετε το δίχρονο παιδί σας να υπακούσει μέσα στο σούπερ-μάρκετ και όσο είστε φορτωμένη με τσάντες, έχετε διπλοπαρκάρει και σας κοιτάζουν όλοι, ενώ εκείνο κάνει αδιάφορο τα δικά του; Δοκιμάζετε όλες τις μεθόδους, υποσχέσεις, φωνές, απειλές, παρακάλια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα; Το τρίχρονο μικρό σας αγνοεί τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στην παιδική χαρά, στην επίσκεψη ή στο σπίτι όταν έχετε καλεσμένους και νιώθετε αδύνατη την πειθαρχία του; Κι όμως, υπάρχουν μικρά μυστικά για να αρχίσετε να «κερδίζετε» το δύσκολο αυτό παιχνίδι με τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.

Περισσότερα...

Δέκα σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν αυτισμό

Αν και δεν γίνεται διάγνωση για αυτισμό κάτω από την ηλικία των τριών ετών, μερικά παιδιά ήδη δείχνουν κάποια σημάδια καθυστέρησης στην ανάπτυξή τους ακόμη και πριν κλείσουν το πρώτο έτος. Χωρίς να σημαίνει πως όσα παιδιά εμφανίζουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη θα αναπτύξουν μια διαταραχή του φάσματος αυτισμού, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση βελτιώνει σημαντικά την πορεία της διαταραχής και αναφέρουν τι μπορούν να προσέξουν οι γονείς.

Περισσότερα...

Κρύωμα ή Αλλεργία;

Βουλωμένη μύτη και βήχας είναι γνωστά συμπτώματα στα παιδιά που μπορεί να εμφανιστούν όλο το χρόνο. Πώς θα ξέρετε εάν οφείλονται σε ένα κρυολόγημα ή πρόκειται για εποχιακή αλλεργία;

Περισσότερα...

Περισσότερες φυτικές ίνες στο πιάτο του

Οι φυτικές ίνες είναι γνωστό ότι συντελούν ιδιαίτερα στη σωστή λειτουργία του εντέρου και βοηθούν στον φυσικό «καθαρισμό» των πεπτικών οδών. Βοηθούν στον έλεγχο του βάρους και της όρεξης και ρυθμίζουν τη χοληστερόλη και τη γλυκόζη στον οργανισμό, θέτοντας τη βάση για καλή υγεία από την παιδική ηλικία.

Περισσότερα...

Σημάδια ότι το μωρό δεν αναπτύσσεται σωστά

Πότε οι γονείς πρέπει να ανησυχήσουν σχετικά με την ανάπτυξη των παιδιών τους; Ποιά είναι τα σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...