7 - 12 ετών

Και αν με φάει ο δράκος; Φόβοι και φοβίες στην παιδική ηλικία

Είτε έχουμε γίνει γονείς είτε όχι, θυμόμαστε οι περισσότεροι κάποιο φόβο από τη δική μας παιδική ηλικία. Ανακαλώντας τον στο παρόν μπορεί και να γελάμε αλλά τότε υποθέτω, δεν θα ήταν διόλου για γέλια.

Περισσότερα...

Νωρίς στο κρεβάτι για αδύνατα παιδιά

Μέχρι τώρα, μελέτες είχαν αποδείξει ότι ο επαρκής ύπνος βοηθά τη διατήρηση του σωστού βάρους, ενώ ο ελλιπής ύπνος σχετίζεται με την παχυσαρκία. Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι έχει μεγάλη σημασία η ώρα που πηγαίνουν τα παιδιά στο κρεβάτι και η ώρα που ξυπνούν το πρωί.

Περισσότερα...

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας στο διάβασμα στο σπίτι

Για τα παιδιά του δημοτικού, το διάβασμα στο σπίτι είναι μια μικρή μάχη και ένας πονοκέφαλος τόσο για τους γονείς, όσο και για τα παιδιά. Πολλές φορές οι γονείς αναρωτιούνται για το ποιός είναι ο ρόλος τους και πόσο πρέπει να εμπλακούν στο διάβασμα του παιδιού, ενώ τα παιδιά δείχνουν να προτιμούν συχνά άλλες ασχολίες περισσότερο από το διάβασμα…

Περισσότερα...

Πότε το άρρωστο παιδί πρέπει να μείνει στο σπίτι;

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους το παιδί σας θα αρρωστήσει κάποιες φορές και αυτό δεν μπορείτε να το αποφύγετε. Πότε θα πρέπει να μην το στείλετε στο σχολείο, αλλά να το κρατήσετε στο σπίτι;

Περισσότερα...

Παιδιά και άγχος

Αν και η παιδική ηλικία χαρακτηρίζεται συχνά ως ανέμελη, η αλήθεια είναι ότι και τα μικρά  παιδιά έρχονται αρκετές φορές στη ζωή τους αντιμέτωπα με άγχος και στρες.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...